Carles III ha contractat el dissenyador d'Apple, Jonathan Paul 'Jony' Ive, per crear l'emblema que s'utilitzarà com a símbol de la seva coronació, cerimònia que es realitzarà el proper 6 de maig a l'Abadia de Westminster, Londres. A través d'un comunicat oficial, el dissenyador li va donar les gràcies al Palau de Buckingham per haver-li donat l'oportunitat de representar el rei amb una de les seves obres: "És un gran honor poder contribuir a aquesta notable ocasió nacional, i el nostre equip està molt orgullós d'aquest treball. L'emblema parla del feliç optimisme de la primavera i celebra el començament d'aquesta nova era per al Regne Unit. La gentil modèstia d'aquestes formes naturals es combina per definir un emblema que reconeix tant l'alegria com la profunda importància d'aquesta ocasió", va indicar.
Així mateix, també va explicar que l'emblema de la coronació està inspirat en l'amor de Carles III pel planeta, la preservació de la naturalesa i la sostenibilitat ambiental. A més, també representa la unificació de les quatre nacions del Regne Unit a través de les flors representatives de cada una d'elles: "la rosa d'Anglaterra, el card d'Escòcia, el narcís de Gal·les i el trèvol d'Irlanda del Nord", flors que també formen la corona de Sant Eduard amb el qual Carles III serà coronat, va explicar el palau de Buckingham a través d'un comunicat oficial.
Aquest logo, que podrà descarregar-se de forma gratuïta a les plataformes oficials del Palau, serà present en totes les celebracions relacionades amb la coronació del primogènit d'Isabel II, incloent la cerimònia, el concert al castell de Windsor, i també podrà utilitzar-se en les celebracions que organitzi la ciutadania, a la mercaderia oficial de la coronació i a les plataformes digitals.
D'antimonàrquic a peça fonamental en la coronació del rei d'Anglaterra
Encara que 'Jony' Ive ja comptava amb un gran prestigi a causa del seu contracte amb Apple, el cert és que ha cridat l'atenció que el rei hagi escollit un artista gràfic que s'ha declarat admirador de l'obra del sempre polèmic Bansky. Fa algun temps, quan encara era cap de disseny d'Apple, Ive tenia penjada a la seva oficina de Califòrnia la peça titulada 'Monkey Queen' (2003), que mostrava el retrat d'un ximpanzé amb l'icònic pentinat d'Isabel II i les seves joies reals, sobre un fons que emulava la bandera del Regne Unit.
La publicació d'aquesta obra va causar un gran enrenou a Anglaterra, ja que va ser qualificada pels mitjans locals com una acció 'antimonàrquica' i 'irrespectuosa'. Tanmateix, aquesta obra ha estat molt ben rebuda pels amants de l'art irreverent, així que les peces firmades per ell han arribat a cotitzar-se en gairebé 79.000 euros, mentre que les no firmades en poc més de 57.000 euros. D'aquesta manera, resulta curiós que un artista que va pagar milers d'euros per una pintura ofensiva per a la monarquia britànica hagi estat l'elegit per dissenyar l'emblema oficial de la coronació de Carles III.