Carles III ha pres la decisió de guardar silenci davant de les declaracions del seu fill Harry i la seva esposa, Meghan Markle, al seu documental per a Netflix. Tanmateix, això no significa que el nou monarca passarà per alt aquest nou atac a la Corona i ha posat en marxa una revenja que farà que el príncep Harry acabi de perdre la seva posició dins de la Família Reial, decisió que també afectarà al príncep Andreu, qui també va ser desposseït de les seves responsabilitats reals i del seu rang militar per la seva estreta relació amb el magnat Jeffrey Epstein, qui va ser acusat de tràfic de menors.
Ara, Carles III ha aconseguit que els seus dos germans, la princesa Ana i el príncep Eduard, es converteixin en regents de la Corona, ja que a partir d'aquest moment són oficialment consellers d'Estat, per la qual cosa podran substituir el nou monarca en els seus deures oficials i constitucionals en cas que es trobi fora del Regne Unit o pateixi d'alguna malaltia. Amb aquests nomenaments, el Palau podrà prescindir de la presència d'Harry i Andreu com a representants de la Corona, confinant-los a una vida totalment allunyats de les seves responsabilitats reals.
D'aquesta manera, el projecte de llei dels consellers d'Estat va rebre la sanció real dimarts passat, convertint-se en llei l'endemà. L'annexió de la Princesa Real i el comte de Wessex ha estat contemplada a la secció 6 de la Llei de Regència de 1937. A més, s'ha especificat que les seves funcions com a regents seran per tota la vida. En l'antiga llei, els consellers d'Estats, que podran substituir el rei de forma oficial, són: el cònjuge del rei (Camilla Parker Bowles) i les primeres quatre persones en la línia de successió al tron que siguin majors de 21 anys: el príncep Guillem, el príncep Harry, el príncep Andreu i la princesa Beatriu.
La princesa Ana i el príncep Eduard recuperen la seva posició dins de la Corona
Tanmateix, a causa de la renúncia i els constants escàndols per part del príncep Harry, la retirada del príncep Andreu dels seus deures institucionals per la seva relació amb Jeffrey Epstein i el fet que la princesa Beatriu no és membre de la Corona a temps complet, el monarca va suggerir que havia arribat l'hora d'esmenar la llei per poder tenir com a substituts membres actius de la reialesa que sí que comptin amb el suport de la ciutadania britànica. I és que, d'acord amb la sèrie de circumstàncies esmentades anteriorment, els membres del Parlament britànic van assenyalar que la condició de consellers d'Estat d'Harry i Andreu podria crear un conflicte d'interessos en cas que en algun moment se'ls necessités per representar la Corona.
Amb aquest nou nomenament, Ana i Eduard recuperen la seva posició dins de la monarquia en tornar novament a les activitats oficials del Palau, ja que ambdós germans van ser consellers d'Estat d'Isabel II abans que els seus nebots (Guillem, Harry i Beatriz) els avancessin en la línia dinàstica en complir els 21 anys.