Hi ha un nou desafiament per al rei Carles III i aquesta vegada té a veure amb la seva cerimònia de coronació. Després d'haver estat batallant amb els escàndols de la seva família i la seva poca popularitat en algunes nacions de la Commonwealth, el nou monarca britànic haurà d'enfrontar-se a la modificació de la històrica Corona de Sant Eduard, la corona que ha estat la peça central de les cerimònies de coronació al Regne Unit des de fa 350 anys, ja que té el cap tan gran que la corona que va heretar de la seva mare, Isabel II, no li cap.
D'acord amb els mitjans britànic, les diverses corones que són símbols de la monarquia britànica hauran de ser engrandides per poder adaptar-les a la mida del cap de Carles III. Per a això, els experts restauradors de joies de la reialesa incrementaran la circumferència de la corona i agregaran les pedres precioses que siguin necessàries perquè llui perfecta. De fet, fa 70 anys també es va intervenir aquesta corona, però per reduir la seva mida, ja que li quedava molt gran a Isabel II en el moment en què va ascendir al tron.
D'acord amb el Palau de Buckingham, aquesta mesura es va mantenir en secret per raons de seguretat, ja que va haver de ser retirada de la Torre de Londres, on es troba exposada com a part de la col·lecció de les Joies de la Corona, i va ser traslladada fins al taller de restauració amb total discreció, ja que aquesta corona és realment incalculable per a la Família Reial. Per aquesta raó, el Palau no va proporcionar més detalls i tampoc no va indicar on es realitzaria aquest minuciós treball de modificació i restauració. Segons els registres històrics, la Corona de Sant Eduard s'ha utilitzat com a part d'aquesta icònica cerimònia des de la coronació del rei Carles II el 1661, després que la monarquia britànica va ser restaurada novament com a forma de govern a Anglaterra després del mandat de 10 anys d'Oliver Cromwell, que va convertir Anglaterra en una república denominada Mancomunitat d'Anglaterra. Així mateix, aquesta corona va substituir a una altra d'origen medieval, que datava del regnat d'Eduard el Confessor al segle XI, qui va regnar des de 1042 fins a 1066, però que va ser fosa el 1649.
Detalls de la coronació de Carles III
El nou monarca britànic serà coronat a l'Abadia de Westminster de Londres, el proper 6 de maig de 2023, el dia de l'aniversari del seu net Archie, fill gran de Meghan Markle i el príncep Harry. A més de la icònica Corona de Sant Eduard, el sobirà també portarà la Corona Imperial d'Estat durant gran part de l'acte solemne.
La cerimònia religiosa estarà dirigida per Justin Welby, arquebisbe de Canterbury. En la cerimònia també serà coronada com a reina consort Camilla Parker Bowles, esposa de Carles III. Aquesta cerimònia és coneguda al Palau de Buckingham com a 'Operació Orbe Daurat', i tindrà per objectiu demostrar-li al món sencer que la monarquia britànica continua tenint una gran rellevància al Regne Unit modern i pluricultural.