David Muñoz va incendiar tots, en comunicar que, a partir del pròxim 1 de gener de 2022, el seu restaurant s'encarirà en un 46%, 110 euros més. El menú de 'els porcs voladors' passarà de costar 250 euros a 360 euros. Aquesta decisió l'ha pres després de ser premiat com el millor xef del món 2021. El jove compta amb tres estrelles Michelin. L'únic local a Madrid amb aquesta distinció. El madrileny assegura que aquest encariment és per millorar les condicions laborals dels seus treballadors, sotmesos a una gran pressió.

Tanmateix, DiverXO no és el restaurant més car d'Espanya, com molts es pensen. Hem fet una ruta pels tres estrelles Michelin del nostre país, i hem donat amb alguns preus que et sorprendran. El restaurant de David Muñoz és el quart més car del país, encara que a partir de gener passarà a ser el segon. El primer continua sent per golejada Sublimotion, a Eivissa, a l'Hotel Hard Rock Eivissa, que va a càrrec del xef Paco Roncero. El preu del seu menú té un cost de 1.650 euros. Sublimotion és un restaurant només per als més acabalats. Un menú en el qual hem de tenir desperts els cinc sentits.

Sublimotion Ibiza/ Sublimotion

En segona posició, actualment es troba Lasarte, de Martín Berasategu, al municipi de Guipúscoa. El seu menú té un preu de 290 euros. L'altre Lasarte es troba a Barcelona, concretament a l'hotel Monument de Barcelona. El dirigeix Pablo Casagrande i es pot degustar un menú de 250 euros.

Pel mateix preu ens n'anem al restaurant de Quique Dacosta a Denia, Alacant. Ofereix un menú degustació per 260 euros. 250 euros també costa menjar o sopar al restaurant d'Eneko Atxa, a Azurmendi. O Akelare de Pedro Subijana per 240 euros.

Pedro Subijana/ Akelare

A Catalunya, els preus són una mica més barats. ABaC de Jordi Cruz o El Celler de Can Roca són les dues opcions de tres estrelles Michelin més desitjades. El jurat de MasterChef compta amb un menú per 225 euros. Els germans Roca amb una llarga llista d'espera compten amb el clàssic de 190 euros i el festival de 225 euros. Tanca aquesta llista Aponiente, en El Puerto de Santa María, Cadis. El restaurant d'Ángel León té un cost de 215 euros.