La salut mental està a l'ordre del dia, especialment entre els més joves. L'actual pandèmia ha canviat la vida de tots per complet i ha fet efecte en moltes persones. S'han restringit les relacions socials i s'ha prohibit la llibertat. Aquests són un dels factors que ha portat a molts joves a patir trastorns com l'ansietat o la depressió, entre d'altres.
Tant persones anònimes com a famoses han decidit trencar una llança a favor de la salut mental i deixar de veure aquests temes com a una cosa tabú. L'últim lliurament de 'Salvados' es va centrar en la salut mental, per a això va comptar amb dos rostres molt populars de la petita pantalla, la cantant Amaia i l'actor Jaime Lorente. Els dos van adquirir una fama sobtada. Ella després de ser guanyadora de OT2017 i ell després del 'boom' de 'La casa de papel'.
Amaia i Jaime Lorente parlen de les conseqüències de la fama
La nova edició d'OT va captivar milions d'espectadors i va tornar a ser un fenomen social. "Jo sol tenia 19 anys i quan va acabar, vaig estar un any sense ser conscient del que m'havia passat i m'estava passant. Em deixava portar. Sentia que la gent creia que em coneixia i esperava alguna cosa de mi que ni jo mateixa no sabia. No em sentia compresa".
"Als mesos d'anar a viure a Barcelona em vaig adonar que alguna cosa no anava bé. Havia volgut sempre dedicar-me a la música però vaig descobrir que no era el que havia imaginat. No em venia de gust fer res, i mai no havia estat així. No em va ser complicat anar al psicòleg. La primera trucada va ser esperançadora", va reconèixer.
Amaia va explicar que es considera una persona "molt insegura" i que el programa "va ser la gota que va curullar el vas": "Quan anava a l'estudi a compondre amb artistes sempre em sentia petita, amb por a què s'adonessin que no valc o a decebre. Que escriguessin sobre si havia de depilar-me les aixelles ja era exagerat, mai no ho he entès".
I no va dubtar a parlar de l'impacte de les xarxes socials en la seva vida. "De vegades em comparo amb una altra gent i em fa sentir lletja, amb por de mostrar-me pel que poguessin dir. És una pressió. Cada dia penso a treure'm les xarxes, però al final és veritat que és part del meu treball".
Jaime Lorente va tenir un moment en què ni tan sols podia sortir de casa. El paraven a cada pas per demanar-li una fotografia o un autògraf. Es va arribar a veure com un "souvenir". Només li paraven per demanar-li una fotografia, ningú s'interessava per la seva salut. "Ningú no em preguntava com estic", compartia.