Des dels seus inicis al món del culturisme, Arnold Schwarzenegger s'ha caracteritzat pels seus impressionants músculs; musculatura que el va fer guanyar el Mr Olympia (màxima competició de culturisme professional) en set ocasions. Tanmateix, ser un home tan musculós no sempre va ser beneficiós per a ell, ja que el seu poderós físic va impedir que pogués interpretar un dels papers més famosos en la història de les pel·lícules d'acció i de ciència-ficció. Es tracta de la icònica pel·lícula RoboCop, famós film d'acció de 1987.
Segons va informar el mig "The Movies That Made Us", l'actor volia protagonitzar aquest film després d'haver-se reunit amb Mike Medavoy, cofundador d'Orion. Durant la reunió, els productors de la pel·lícula li van oferir immediatament el paper del famós robot, ja que s'havia inspirat en "Terminator", pel·lícula que va catapultar a la fama a l'actor austríac el 1984. No obstant això, l'actor no va poder acceptar el paper a causa que la seva corpulenta musculatura no cabia al vestit de RoboCop, ja que quan se'l va emprovar no podia ni moure's amb facilitat, fent que semblés una figura rígida del ninot Michelín en lloc d'un robot futurista. A més, els productors requerien un actor amb més experiència en l'expressió facial, ja que seria l'únic tret humà que es veuria rere el vestit.
Altres actors com Tom Berenger, Rutger Hauer, Michael Ironside, Armand Assante, James Remar i Keith Carradine audicionaron per interpretar al cèlebre robot, no obstant això, el paper se'l va acabar quedant Peter Weller, ja que ja tenia un consolidat club de fans de pel·lícules de ciència-ficció i el director Paul Verhoeven va assegurar que el mentó de Weller "era molt bo". Segons la crítica especialitzada en cinema, RoboCop, estrenada el 17 de juliol de 1987, és considerada com "una sàtira futurista i distòpica, on el protagonista és un policia convertit en robot, creat per una companyia multinacional: l'OCP".
A gairebé 35 anys de la seva estrena, el film clàssic de ciència-ficció continua representant una crítica social i política, explicada a través d'un noticier que informa diàriament l'augment de l'índex delictiu a la ciutat de Detroit. El guió original de la pel·lícula, escrit per Michael Miner i Edward Neumeier, va ser rebutjat més de dotze vegades, ja que consideraven que mancava d'argument. Fins i tot, Paul Verhoeven, que va acabar dirigint el projecte, no va voler llegir-ho a primera instància, ja que considerava que era una altra pel·lícula de policies sense rellevància.
No obstant això, la seva esposa va trobar el llibret al seu escriptori i va decidir revisar-ho per curiositat, quedant totalment fascinada pels diàlegs i els components de la pel·lícula. Gràcies a la curiositat de la seva dona i el seu poder de convenciment, el director holandès va decidir fer-se càrrec de la pel·lícula, sent un dels encerts més grans de la seva carrera cinematogràfica.
Tres anys després de l'èxit en taquilla de RoboCop, el cineasta va convocar a Arnold Schwarzenegger per treballar junts en un nou film d'acció anomenat "Total Recall" o "Desafío total" a Espanya, aconseguint complir el seu somni de treballar al costat de "Terminator".