Un nord-americà que va decidir invertir en la criptomoneda 'Dogecoin' va presentar una demanda de 258.000 milions de dòlars en contra de l'home més ric del món, propietari de Tesla i SpaceX, Elon Musk.
Keith Johnson, nom del demandant, va assegurar haver perdut diners poc després d'haver invertit en 'Dogecoin', qualificant-se com un "ciutadà nord-americà que va ser defraudat amb diners per l'estafa piramidal criptogràfica de Dogecoin". En la demanda, Johnson ha acusat a Elon Musk i a les seves empreses Tesla Inc i SpaceX de "crim organitzat" per haver inflat el preu d'aquesta criptomoneda en promocionar-la, aconseguint que pugés el seu preu, per després deixar-lo caure.
Keith Johnson ha sol·licitat en la seva demanda, presentada en un tribunal de la ciutat de Nova York, que aquesta moció sigui qualificada amb una demanda col·lectiva per provar de rescabalar els danys de tots aquells que han patit pèrdues econòmiques després d'haver invertit en aquesta moneda des de 2019. L'inversor estima que des que Elon Musck va començar a promocionar aquesta moneda virtual, els inversors a nivell mundial han perdut al voltant de 86.000 milions de dòlars. Per aquesta raó, estaria demanant que Musk tornés aquesta suma als inversors de 'Dogecoin', a més d'assumir un pagament de 172.000 milions de dòlars en danys i perjudicis "per castigar els demandats i dissuadir l'esmentada conducta en el futur".
El document de demanda presentat per la defensa de Johnson diu: "Els acusats eren conscients, des de 2019, que 'Dogecoin' no tenia valor i, tanmateix, la van promocionar per beneficiar-se. Musk va utilitzar el seu pedestal com 'l'home més ric del món' per operar i manipular l'esquema piramidal de 'Dogecoin' per obtenir guanys, exposició i diversió". El nom d'Elon Musk va sortir a col·lació immediatament en aquesta moció a causa que les seves empreses accepten aquesta criptomoneda com a pagament de certs productes. A més, SpaceX també va ser inclosa per haver anomenat 'Dogecoin' a un dels seus satèl·lits, promocionant així l'ús d'aquesta moneda virtual.
Keith Johnson va assegurar que aquesta criptomoneda és una estafa piramidal, ja que la moneda com a tal no té cap tipus de valor intrínsec i tampoc no és un producte. De fet, aquesta cripto no té cap tipus de suport d'algun actiu tangible i el nombre d'aquesta cripto és 'il·limitat', per la qual cosa no té cap tipus de suport econòmic.
A diferència de les criptomonedes més famoses del món com a 'Bitcoin' i 'Ethereum', 'Dogecoin' es va fundar el 2013 com una espècie de broma per respondre irònicament al boom de les criptos emergents. En els seus inicis, el valor de la moneda es va cotitzar en fraccions de cèntims, un valor simbòlic per a una moneda inspirada en un mem. Tanmateix, des de 2019 fins a 2021, el valor de la moneda va començar a augmentar, i el maig d'aquell any es va cotitzar en 0,73 dòlars, arribant a convertir-se en la novena criptomoneda més valuosa del món. Tanmateix, actualment s'acosta als 0,056 dòlars.
De moment, ni Elon Musk ni els seus advocats no han donat cap tipus d'informació oficial sobre aquesta demanda, on l'acusen de promoure "el preu, la capitalització de mercat i el volum de comerç" d'una moneda sense valor real.