A mitjans de la dècada dels 50, l'actriu Romy Schneider es va fer mundialment coneguda en interpretar l'emperadriu Isabel de Baviera, més coneguda com a Sissi, a tres pel·lícules: Sissi (1955), Sissi Emperatriz (1956) i El destino de Sissi (1957), sota la direcció de l'alemany Ernst Marischka. Malgrat que la interpretació de Schneider va ser absolutament magistral, el cert és que la veritable història de l'esposa de Francesc Josep I d'Àustria va estar envoltada de problemes de salut mental i preferències sexuals poc ortodoxes per a l'època.

Els secrets de la vida íntima de l'emperadriu Sissi s'havien mantingut en un perfil molt baix fins fa poc. Tanmateix, l'escriptora Ana Alonso Polo va revelar el gust que sentia l'emperadriu Sissi per les dones al seu nou llibre titulat 'Sissi', llançat el passat 25 de maig. En aquest nou llibre, l'escriptora intenta mostrar el costat més humà d'una de les figures aristocràtiques més rellevants de la història europea al segle XIX.

Sissi
Sissi

"La visió que es donava d'ella a la mítica pel·lícula era mentida, un producte creat per a una població que sortia de la Segona Guerra Mundial i que necessitava tornar a creure en els contes de fades", va afirmar l'autora en una entrevista per a 'El Español'. Així mateix, va indicar que la salut mental, la sexualitat i la seva personalitat avançada al seu temps pot ser comparada amb la d'algunes personalitats de la reialesa en l'actualitat, entre elles: Diana de Gal·les, la princesa Charlène de Mónaco i Meghan Markle.

Enmig de l'entrevista, Ana Alonso Polo va assegurar que va aconseguir revelar els secrets sobre les preferències sexuals de l'emperadriu Sissi en llegir alguns textos que van escriure persones properes a ella al segle XIX, sent les memòries de la cort d'Àustria els escrits més reveladors. "En aquestes cartes i diaris s'explicava la relació de Sissi amb les dones del seu seguici. Al llibre es parla d'algunes d'elles, com la jove aristòcrata hongaresa que la va acompanyar en la seva fugida a Madeira. Si llegeixes tot això avui dia, sense els prejudicis que es tenien llavors, veus que allà hi havia una mica més que una simple amistat. No hi ha proves que aquesta relació es consumés sexualment, però hi havia una atracció física claríssima", va indicar l'autora.

"Una altra de les coses que em porten a afirmar la seva bisexualitat és que, a Sissi, que estava absolutament obsessionada per la fotografia, li agradava tenir imatges de les dones més atractives d'Europa. Demanava als diplomàtics del seu marit, als ambaixadors, fotos de les dones més boniques dels seus països", va revelar l'escriptora. A més de revelar els secrets sobre la seva intimitat, Ana Alonso Polo també va escriure sobre els problemes de salut mental que va travessar l'emperadriu des de la seva joventut. La depressió, l'ansietat i l'anorèxia la van acompanyar durant gairebé tota la seva vida per l'assetjament que rebia diàriament. Després es va iniciar en un procés d'apoderament personal, començant amb la cura de la seva imatge personal, el seu interès pels problemes socials fora del Palau Reial i la seva personalitat rebel.