Kate Middleton s'ha mostrat sempre a favor de les reivindicacions de les dones, per això va causar tanta polèmica en els anglesos veure la duquessa de Cambridge amb el rostre ple de blaus, els ulls negres i ferides a la seva pell. Es tracta d'una campanya d'art de carrer, en el marc del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que es commemora cada 25 de novembre, i que convida a reflexionar i sensibilitzar sobre aquest problema global que mata cada any a desenes de milers de dones a tot el món.

A la imatge, apareix el rostre de Kate Middleton amb hematomes a l'ull dret, així com a la galta esquerra, el nas tallat i un altre hematoma al llavi, acompanyada del següent text: "Ella ho va denunciar, però ningú no el va creure. Però es va quedar sola. Però ella no estava protegida. Però ell no va ser detingut. Però ella va ser assassinada de tota manera". La campanya és autoria de l'artista italià Alexsandro Palombo, i conforma diverses fotografies intervingudes gràficament de personalitats com la reina d'Espanya, Letizia Ortiz, la vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde i la directora de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, entre altres, exhibides als carrers de Milà i altres ciutats europees.

Kate Middleton/ Instagram

Kate Middleton/ Instagram

Però al Palau de Buckingham sembla que no ha agradat veure la duquessa en aquestes imatges, que ja han recorregut carrers i xarxes socials, no només d'Europa, sinó del món sencer. El príncep Guillermo de Cambridge no va atorgar el permís corresponent per a la difusió d'imatges de la realitza. Tanmateix, encara que la família reial britànica no va aprovar la difusió de les esmentades imatges de Kate Middleton, tampoc no exercirà accions legals perquè es tracta d'una campanya per la no-violència contra la dona.

Alexsandro Palombo va decidir intervenir fotografies de figures rellevants a nivell internacional per retratar-les com si fossin víctimes de violència, per visibilitzar que la violència de gènere es pot trobar a qualsevol estrat social, i que és necessari fer servir més recursos i informació per a la detecció i prevenció de la violència contra la dona, va explicar Palombo. "Només veig la política convidant les dones a denunciar, però sense assumir la responsabilitat de donar protecció i suport a les víctimes. Un Estat que no protegeix, sinó que deixa a les dones soles en mans del seu torturador es converteix en còmplice silenciós. Li toca a la política, a les institucions i a l'Estat assumir aquesta responsabilitat", va afegir l'artista italià.

 

Publicació d'Instagram de aleXsandro Palombo (@alexsandropalombo)

La duquessa de Cambridge ha cuidat sempre la seva imatge, no només física sinó també els missatges que transmet, i s'ha mostrat sensible a promoure i recolzar diferents causes socials com la salut mental dels nens i de les dones, per a qui Kate Middleton busca convertir-se en un exemple a seguir. Per això mai no perd temps a l'hora de donar suport a una causa feminista. Recentment va conversar amb Jasmine Harrison, la britànica que ha batut rècord al món del rem, als seus 21 anys és la dona més jove que ha aconseguit travessar l'atlàntic en solitari. "Ets una inspiració per a moltes dones joves i nenes per continuar els seus passos. Amb sort aquest assoliment canviarà les percepcions del que les dones joves poden aconseguir", va dir la duquessa de Cambridge com un missatge per convidar les dones a apoderar.