Parlar diversos idiomes no està establert com una regla dins de les responsabilitats dels membres de la Família Reial britànica. Tanmateix, molts d'ells aprenen un segon idioma a molt primerenca edat, ja que han de viatjar a molts països del món per reunir-se amb mandataris i líders mundials, complint així els seus deures reals. D'aquesta manera, resulta gairebé indispensable que tots els representants de la Casa Reial dominin un altre idioma. De fet, el príncep William ha volgut superar el rei Carles III i la reina Isabel II en dominar 4 idiomes, i un d'ells és realment sorprenent.
A més de l'anglès, el seu idioma natal, l'hereu al tron britànic parla fluidament francès, espanyol i suahili, una llengua africana. Generalment, el francès és un dels idiomes que solen aprendre els membres de la reialesa britànica, i l'únic que va arribar a dominar Isabel II durant els seus 70 anys al tron. A més, William és un dels pocs membres de la Família Reial que domina l'espanyol, igual com el seu pare, el rei Carles III, que es va atrevir a parlar en espanyol durant una visita als Reis d'Espanya, quan encara eren Prínceps d'Astúries, el 2011.
També parla suahili, un dels idiomes propis de l'Àfrica. Per demostrar-ho, l'espòs de Kate Middleton es va expressar en aquest idioma durant una visita a Tanzània el 2019, demostrant així que està totalment disposat a traspassar les barreres culturals en aprendre l'idioma i les tradicions d'altres països que no pertanyin a la Commonwealth.
El príncep William està aprenent un cinquè idioma
Recentment, el llavors duc de Cambridge es va convertir en príncep de Gal·les en haver heretat el títol després de l'ascens al tron del seu pare. Ara, per complir les seves noves obligacions, el primogènit de Carles III i Lady Di ha pres la decisió d'aprendre gal·lès, l'idioma natiu d'aquesta nació constituent del Regne Unit.
Aquesta informació la va revelar el príncep durant la seva primera visita a Gal·les amb el seu nou títol. En una conversa amb el reverend Steven Bunting a Swansea, William va indicar que està fent tot el possible per avançar ràpidament amb l'estudi de l'idioma natal de Gal·les. Davant d'això, el religiós va indicar el següent: "Ja sabem que (William i Kate) estimen a Gal·les, però tenir-los aquí ha estat increïble i crec que és un senyal del seu compromís amb Gal·les", pel que també existeix la possibilitat de què Kate es una a la iniciativa del seu espòs i també aprengui l'idioma, afegint el gal·lès a la llista dels altres dos idiomes que domina una mica: el francès i l'italià.
Sense lloc a dubte, aquests coneixements d'altres idiomes podran complementar a la perfecció els estudis universitaris del pròxim rei d'Anglaterra, qui es va llicenciar en Geografia a la Universitat escocesa de Saint Andrews, lloc on va conèixer Kate Middleton mentre ella estudiava Història de l'Art. William també té una llicència de pilot després d'haver-se format a l'acadèmia Royal Air Force College Cranwell.