En els últims anys, una gran quantitat de celebritats ha parlat obertament sobre els problemes de salut mental, donant-li visibilitat a una problemàtica molt greu que s'ha anat accentuant en les últimes dècades. Ara, el príncep Harry de Inglaterra ha tornat a fer referència a la importància de la salut mental i la teràpia psicològica com una eina fonamental per enfrontar aquest tipus de patiments. Recentment, el duc de Sussex va confessar que va recórrer a la teràpia per poder gestionar la seva sortida de la Família Reial el 2020, a través d'una xerrada en la cerimònia inaugural de la cimera Masters of Scale que s'ha dut a terme a la ciutat de San Francisco.

"En el moment en què vaig començar a fer teràpia, se'm van obrir els ulls. Em movia per la vida pensant que només hi havia una manera de viure. I la teràpia va trencar aquesta bombolla", va indicar el fill menor de Lady Di i el rei Carles III durant la xerrada. Així mateix, el príncep va assegurar que gràcies a la teràpia i al coaching ha pogut creure en si mateix com mai abans no ho havia fet. "Després, quan vaig trobar el camí cap al coaching, la següent bombolla va esclatar i de sobte em vaig adonar que ara tinc perspectiva i una gran comprensió del meu valor. Vaig recuperar una confiança que mai no vaig creure tenir".

Davant d'aquesta afirmació del marit de Meghan Markle, el vicepresident i director de programes de la Fundació Alfred P. Sloan, Doron Weber, va escriure un tweet des de l'esdeveniment en el qual hi havia en companyia del príncep Harry, afirmant el següent: "El príncep Harry diu que en créixer en la Família Reial i després passar 10 anys en l'exèrcit, mai no va escoltar les paraules 'teràpia' o 'coaching'. Llavors, se li van treure els aclucalls i la seva vida va canviar".

El príncep Harry no va rebre ajuda psicològica quan va perdre la seva mare als 12 anys

El fet que Harry només va conèixer la teràpia psicològica en renunciar a la Família Reial ha cridat bastant l'atenció, ja que els membres de la Casa Reial, liderat en aquell moment per la reina Isabel II, no li van oferir ni a ell ni al seu germà William l'ajuda d'un terapeuta professional per tractar de superar, a poc a poc, el xoc causat per la prematura mort de Lady Di, i per l'impacte mediàtic que va tenir aquell difícil moment de les seves vides.

"Puc dir sense temor d'equivocar-me que perdre la meva mama als 12 anys, i per tant apagar totes les meves emocions durant els últims 20 anys, ha tingut un efecte bastant seriós no només en la meva vida personal, sinó també en el meu treball", va dir en una conversa amb 'The Telegraph'. "Probablement, he estat molt prop d'un col·lapse complet en nombroses ocasions, quan tota mena de dolor i una espècie de mentides i idees errònies i tot t'arriba des de tots els angles", va agregar.

D'aquesta manera, tot indica que ha estat la seva dona, Meghan Markle, que l'ha orientat perquè acudeixi a teràpia professional, ja que ella també ha patit de trastorns d'ansietat i depressió.