Moltes indústries ja comencen a utilitzar la Intel·ligència Artificial (IA) per als seus projectes i, per descomptat, la cinematogràfica vol ser part d'això. Hollywood no vol quedar-se enrere i s'afanya després de la promesa d'aquesta tecnologia. De fet, confien la premissa d'una de les seves pel·lícules a la tècnica deepfake que duu a terme l'IA. La companyia de VFX centrada en IA, Metaphysic, va emetre un comunicat en el qual va anunciar que s'associaria amb la productora Miramax per a la pròxima pel·lícula 'Here', dirigida per Robert Zemeckis i protagonitzada per Tom Hanks i Robin Wright.
En aquest sentit, Metaphysic va precisar que estava utilitzant la seva eina d'intel·ligència artificial per fer "reemplaçaments de rostre hiperrealistes generats per intel·ligència artificial i reducció de l'envelliment en l'estructura mateixa de la seva narració". D'acord amb la informació publicada per Gizmodo en el seu lloc web, la majoria dels noms més importants darrere de la pel·lícula de 1994, 'Forrest Gump', s'uneixen per a aquesta cinta, encara que es torna encara més estrany si saps que surrealista és el material d'origen. La pel·lícula 'Here' era una tira còmica de 6 pàgines publicada l'any 1989 que va ser adaptada a una novel·la gràfica de 300 pàgines el 2010, per l'autor Richard McGuire.
Es pot destacar que, el llibre es basa en una sola cantonada d'una habitació en una casa anodina, i els seus plafons detallen aquest mateix espai milers de milions d'anys enrere, així com milers d'anys en el futur. Els plafons no estan representats en ordre cronològic i els personatges no són més que només instantànies en el temps. La cinta requereix Metaphysic per utilitzar les deepfake de celebritats, així com ho va fer l'actor Miles Fisher, que va falsificar Tom Cruise en TikTok utilitzant aquesta tecnologia. Simon Cowell, Terry Crews i Howie Mandel també van ser enganyats per aquesta eina per cantar òpera a l'escenari durant un episodi de 2022 d'America's Got Talent. Segons el comunicat, la companyia està prenent part d'aquesta tecnologia per crear "reemplaçaments de rostre hiperrealistes generats per IA i eliminació de l'envelliment" a la pel·lícula, recull el mitjà ja esmentat.
Com s'utilitzarà l'IA en 'Here'?
Aquesta tecnologia d'intercanvi fals s'utilitzarà a la pel·lícula protagonitzada per Tom Hanks en temps real, a 30 quadres per segon. En aquest context, el supervisor d'efectes visuals de la pel·lícula, Kevin Baillie, va dir que els actors podrien utilitzar la tecnologia com una espècie de "mirall juvenil" per veure com podrien aparèixer en la versió final.
El text difós per la companyia explica que els actors de la cinta envelliran repetidament al llarg de la pel·lícula. Zemeckis s'esmenta en el comunicat dient que van provar "tots els sabors" de la tecnologia antienvelliment i aparentment van aterrar en la tecnologia basada en IA de Metaphysic. Així com tots, és probable que el resultat d'aquesta pel·lícula et causi molta curiositat. Quants no volguessin veure Tom Hanks uns anys més jove novament? Segur que molts, però per a això han d'esperar el llançament del projecte cinematogràfic, previst per a l'any 2024.