Pepe Rodríguez és un dels xefs més populars del país. El cuiner va saltar a la fama gràcies a la seva participació en el reeixit talent show de TVE. 'MasterChef' va fer que el seu restaurant, 'El Bohío', anteriorment regentada al costat del seu germà, i als seus inicis pels seus pares, se situés al mapa gastronòmic. De rebre només clientela dels voltants, a ser un dels millors restaurants del país, totalment renovat i amb una estrella Michelin. Lloc de parada obligatòria al qual acudeixen molts fans del format.
El d'Illescas és un dels rostres més consolidats de la petita pantalla, més enllà de la gastronomia. El manxec és l'actual amo d'El Bohío després de la marxa del seu germà, qui ha pres la decisió d'embarcar-se en un altre negoci. Tot va començar com el somni de la seva àvia Valentina i la seva tia Romana, fundant aquest establiment el 1934 com una casa de dinars.
Anys després, el negoci va caure en mans dels seus pares. Pepe Rodríguez no era gaire bon estudiant i en acabar l'institut, aquell jove va començar a treballar com a cambrer del local. Va arribar un dia en què la seva mare ja no podia encarregar-se de la cuina, així que van ser Pepe i el seu germà que es van posar al capdavant dels fogons en dies alterns.
Allà es va començar a interessar de veritat per la cuina i durant les seves vacances aprofitava per nodrir-se d'aprenentatge. S'ajuntava amb els més grans xefs. Va tenir com a mentors Martín Berasategui i Ferrán Adriá. El 1999 va aconseguir la seva primera estrella Michelin i l'han conservat fins ara. El 2010, la guia més prestigiosa d'alta cuina a Espanya el va guardonar amb el premi Cuiner de l'Any i, el 2011, com el Reboster de l'any. El 2010, va rebre també el Premi Nacional de Gastronomia al millor Cap de Cuina en mans de la Reial Acadèmia Espanyola de la Gastronomia.
El primer d'ells té un preu de 70 euros (al qual sumar 50 euros més si es vol acompanyar de maridatge); el segon costa 135 euros (al qual sumar 95 euros per al maridatge); i el tercer són 90 euros (al qual sumar 60 si es vol gaudir del maridatge).
El menú de 70 euros es diu "Tradicional" i els plats que trobem són:
- Llom d'orsa i carbassó, merengue de fruits vermells i verat
- Pollastre al curri
- Escabetx de perdiu i foie-gras
- Sopa de llenties a l'oli d'oliva, ou ferrat i botifarra
- Guisat de bolets, caneló de carn i escuma de formatge
- Bacallà amb pil pil especiat i pebrot.
- Peça de porc ibèrica amb salsa de vi negre i tubercles
- Pastís de torró amb gelat de cafè
- * Qualsevol dels plats pot ser substituït per les famoses tripes de Pepe.
El menú degustació és de 135 euros i és el més complet de tots:
- Llom d'orsa i carbassó, merengue de fruits vermells i verat
- Pollastre al curri
- Llenties amb botifarra, croqueta de pernil
- Tripes i caviar
- Formatge Manxec
- Sardina fumada, mató i el brou del Morteruelo.
- Escabetx de gambes, nap farcit i all negre
- La Pringá del bullit, col i el seu brou
- Guisat de cranca i vieires, suc escumós de fonoll i anís estrellat
- Pollastre amb tomàquet de la meva mare
- Gaspatxos Manxecs de porc Ibèric.
- Llom de cérvol amb remolatxes especiadas, adobades i adobades.
- Llimona, vainilla i herbes
- Llet cremada i mantega
- Dolços per al cafè:
- Merengue de vainilla, formatge, mel i poma verda; xocolata blanca i passió, torrada i alfajor.
- *Opción de tapa extra de tripes 6
I el de 90 euros és amb productes de temporada:
- Llom d'orsa i carbassó, merengue de fruits vermells i verat
- Pollastre al curri
- Financier de caça amb cacauet i bolets
- La nostra versió de la sopa de capolat
- Ventresca de tonyina, brou especiado, alvocat, coriandre i soja
- Roba vella, suc reduït de bullit i tomàquet natural.
- Picaña de be, fonoll, careta i formatge fresc especiado
- Sopa de campari i taronja, gelat de safrà, aranges i mullo vermell
- Xocolata especiado
- Dolços per al cafè (veure abans)
- *Opción de tapa extra de tripes 6