Encara que el testament de la reina Isabel II no serà revelat públicament, sí s'ha donat a conèixer la notícia que la morta monarca va decidir heretar gairebé tota la seva col·lecció privada de joies a la seva nora, l'actual reina consort Camilla, a Kate Middleton i la seva filla Charlotte, i a la princesa Ana; deixant fora del seu testament Meghan Markle i la seva filla Lilibet Diana. Tanmateix, malgrat que Isabel II tenia la intenció de trencar amb la tradició en no ser enterrada amb totes luxoses joies, el cert és que sí que es va emportar dues joies a la tomba que no van entrar en l'herència familiar.

Segons ha transcendit, la reina Isabel II va elegir dues de les peces de la seva col·lecció privada de joies, valuada en poc més de 110 milions d'euros, la qual inclou, 50 tiares, 100 fermalls, 46 collarets, 36 braçalets, 34 parells de arracades, 15 anells, 14 rellotges i 5 penjolls; el que dona un total de 300 peces de joieria fina. Per a aquesta elecció, la que va ser la monarca més longeva del Regne Unit no va considerar quina d'aquestes joies era la més costosa o la més cridanera, sinó quin tenia més valor sentimental per a ella, per la qual cosa la decisió va ser realment senzilla: el seu anell de casaments, ja que una representa el gran amor que va sentir pel seu marit, el príncep Felipe de Edimburg; i les seves icòniques arracades de perles que s'han convertit en el seu segell distintiu.

D'acord amb Lisa Levinson, cap de comunicació del 'National Diamond Council', la reina Isabel II va prendre la decisió de ser enterrada només amb aquestes dues joies, ja que "Sa Majestat va ser una dona increïblement humil de cor, així que és poc probable que utilitzi una mica més per descansar en pau que el seu simple anell de noces d'or gal·lès i un parell de arracades de perles", repartint la resta de les joies entre algunes de les dones de la seva família. De fet, la morta monarca ni tan sols va voler portar-se a la tomba el seu anell de compromís, una enigmàtica joia que va ser elaborada amb alguns diamants de la tiara que va poder conservar Felipe d'Edimburg de la seva mare, Alicia de Battenberg, qui va patir la pèrdua de la majoria dels seus béns després de la Segona Guerra Mundial. Segons Levinson, aquesta joia amb gran valor històric per a la Família Reial l'heretaria la princesa Ana.

L'anell de casament

La història darrere d'una de les joies que va triar Isabel II per al seu enterrament

'Lilibet', com era coneguda pels membres de la seva família, va decidir ser enterrada amb el seu anell de casaments, una joia que va ser realitzada amb una palleta d'or gal·lès, un material que s'ha convertit en tradició en tots els casaments reals des de fa més d'un segle. A més d'aquest detall, el príncep Felip li va demanar al joier que l'anell tingués una inscripció en el seu interior, una frase que va acabar convertint-se en tot un misteri, ja que la reina mai no es treia el seu anell davant les altres persones.