El cantant Justin Bieber una vegada més és el centre de les mirades i titulars, aquesta vegada per una raó, literalment, milionària. I és que resulta que el canadenc ha venut els seus drets d'autor sobre 290 cançons, és a dir; tota la seva música publicada abans del 31 de desembre de 2021. Hipgnosis Song Fund va ser l'empresa que per 200 milions de dòlars va adquirir el dret sobre els temes de Bieber i la participació de l'artista en els seus masters; un cànon pel qual el seu propietari rep un pagament cada vegada que una cançó es reprodueix públicament. Encara que es pot destacar que, Universal Music continuarà administrant el catàleg i continua sent propietària dels enregistraments mestres de l'artista, precisa 'Lliure Mercat' en el seu lloc web.
En aquest sentit, el mànager de l'estrella, Escúter Braun, va explicar que "quan Justin va prendre la decisió de fer un acord per catàleg, ràpidament trobem que el millor soci per preservar i fer créixer aquest increïble llegat va ser Merck i Hipgnosis". En fer-se l'acord de venda, l'empresa britànica rebrà un pagament cada vegada que es retransmeti una de les cançons o bé, quan s'utilitzi a la ràdio, la televisió o el cinema. A més, l'empresa també ha obtingut la seva participació en els enregistraments originals dels temes. Braun assegura que l'espòs d'Hailey és "un artista únic en una generació i això es reflecteix i reconeix en la magnitud d'aquest acord". Hipgnosis és una empresa que compra catàlegs de cançons als artistes i obté ingressos quan la seva música es reprodueix per Internet i és utilitzada en pel·lícules o publicitat.
Alternatives de negoci
Para Sean Farrington, presentador dels programes de negocis 'Wake Up to Money' i 'Today' de la BBC, Justin tenia dues alternatives de negoci: d'una banda, continuar cobrant cada vegada que es reproduïa un dels seus èxits i per l'altre, vendre els drets d'una vegada per una suma astronòmica. "Li dona l'oportunitat de posar els seus diners a treballar de la forma que ell decideixi, i elimina el risc sobre el seu futur", va asseverar l'inversor que va adquirir els drets.
Venda de cançons
Tal com explica el portal ja esmentat, Warner Music Group va aconseguir el catàleg de David Bowie per més de 250 milions de dòlars, mentre que Bruce Springsteen va vendre els seus catàlegs de publicacions i música gravada a Sony Music per 550 milions de dòlars. I cada vegada són més els artistes que venen participacions de les seves obres a fons musicals, encara que la tendència és més comuna entre els músics de més edat, com van fer Bob Dylan i Bruce Springsteen amb Sony en els últims dos anys, tanmateix, també existeixen els casos d'edat més primerenca com el de Rihanna, Shakira o Enrique Iglesias.
De fet, va ser fa tan sols uns mesos, quan Justin Timberlake va vendre els drets de les seves cançons a Hipgnosis, i entre aquestes es trobaven els èxits, "Cry Me A River" i "Rock Your Body". Però, la revista 'Rolling Stone' s'ha atrevit a qualificar la venda del canadenc com 'la més gran de qualsevol artista de la generació de Bieber'.