Karlos Arguiñano és un dels cuiners més reconeguts i estimats del país. El primer en obrir-se pas en televisió amb les seves receptes casolanes per a tota la família i a preus molt econòmics. La seva simpatia i naturalitat, sense oblidar els seus mítics acudits, han fet que es mantingui en antena durant 33 anys. El mes de setembre passat en va celebrar el seu 33è aniversari des del seu programa d'Antena 3, on anota formidables dades d'audiència amb un milió d'espectadors diaris.

Però el cuiner té una vida més enllà de la televisió. Això només és la punta de l'iceberg. Ha sabut treure-li'n profit a la seva popularitat i compta amb diversos negocis, en gairebé tots ells estan implicats els seus fills. Karlos Arguiñano té set fills, Eneko, María, Zigor, Charly, Martín, Joseba i Amaia. Sis dels set han seguit els passos del seu pare i estan involucrats, d'alguna manera, en el negoci culinari.

Fills Karlos Argüiñano

Els treballs dels fills de Karlos Arguiñano estan vinculats amb les tres empreses principals del xef

Charly i Amaia són els que més s'han desvinculat d'aquest món, encara que la jove continua vinculada al cuiner. Charly està centrat en la seva vida en l'ambient del cinema. Amaia, per la seva part, gestiona i treballa a la 'Bodega K5' del cuiner.

Els altres cinc fills estan involucrats en les tres principals empreses del xef basc: l'Hotel Ka, el seu restaurant i l'Escola Aiala. Qui més segueix els passos d'Arguiñano sense treballar en cap de les seves empreses és Joseba, potser el que guarda més semblança amb el seu progenitor. Aquest es va especialitzar en rebosteria, com la seva tia Eva, i actualment compagina la seva pastisseria amb el seu programa de televisió, a més, també participa en l'espai del seu pare a Antena 3.

Karlos Arguiñano amb el seu fill Joseba

Martín és qui s'ocupa de la part administrativa dels negocis. Eneko, un dels fills més veterans, és el cap de sala al restaurant Arguiñano. A les cuines de l'establiment es troben Zigor i María, la setena filla del matrimoni que va ser adoptada. Ambdós s'enfronten diàriament als fogons, les comandes o els menús especials.

Mentre Karlos Arguiñano manté una vida més tranquil·la, a causa de la seva avançada edat, els seus fills porten un ritme frenètic. Segons les últimes dades, el restaurant rep 24 reserves diàries durant els 365 dies de l'any, més aquells que arriben per sorpresa sense cita prèvia. L'hotel compta amb unes 12 reserves diàries.

Els fills d'Arguiñano, més l'ampli equip que hi ha darrere, fan possible que tot aquest engranatge funcioni i sigui un èxit. El matrimoni va crear aquest imperi del no-res. Van tenir al principi seriosos problemes econòmics. I no només això, van viure un dels moments més durs de les seves vides, van perdre els dos primers fills que esperaven.