Mark Zuckerberg és en el centre d'un huracà mediàtic gràcies a l'extravagant compra d'una illa. Quan el fundador de Facebook no està treballant, li agrada prendre diversos dies de descans al seu gran paradís personal.
Desgraciadament, aquest lloc paradisíac que es va procurar l'empresari està sent entelat per centenars de crítiques i problemes que té amb els seus veïns. Tenim tots els detalls sobre això, continua llegint per descobrir com un magnat pot enemistar-se amb tota una població.
Fa un temps, Mark Zuckerberg va tancar diversos tractes per alguns terrenys en illes de Hawaii. Però temps després la seva cartera de terres hawaianes va augmentar dràsticament. L'última compra va ser de 242 hectàrees al nord de Kauai (la meitat), una de les illes més grans de Hawaii. El cost del qual va ser de 53 milions de dòlars, equivalents a 46 milions d'euros al canvi actual. Ara bé, en l'esmentat lloc habiten al voltant de 67.000 persones. Aquests individus no són d'acord que arribin forans multimilionaris a adquirir nombroses parcel·les que formen part de la seva llar. El que els ha portat molts disgustos i propiciat tot un procés legal.
La Llei Kuleana, que aparentment continua vigent, li dona prioritat als nadius per ocupar els terrenys. El que és realment insòlit sobre això és que permet que els mateixos hawaians travessin totes les propietats a l'illa. Això inclou la del programador i qualsevol altre amb la seva mateixa condició d'estrany.
Tanmateix, aquesta llei va ser aprovada el 1850 i, per als temps actuals, és considerada massa arcaica. En el dia d'avui, el creador de la xarxa social compta amb 526 hectàrees en total i va iniciar tràmits legals per evitar la posada en marxa de la llei. Per la seva part, els illencs van fer una revolució i van recollir firmes per impedir la seva estancia. Què han de dir sobre això?
La mala fama que té Mark Zuckerberg entre els illencs
Després que l'empresa Waioli Corporation li va lliurar la seva part de l'illa, els veïns van trobar que les parcel·les que va comprar li pertanyen a alguns descendents. Legalment està estipulat que les propietats seran heretades als descendents dels propietaris i no fa falta un títol per provar-ho. L'acció de títols silenciosos va portar molta commoció a nombrosos hereus que no sabien que ho eren. Però, contra tot pronòstic, no volen intercanviar els seus espais amb ell. Una font anònima li va esmentar a BBC Mundo el següent: "Fins i tot si ell mateix em vingués a oferir 100.000 dòlars per la meva porció del terreny, no acceptaria".
El mateix usuari va explicar que per a ells "no es tracta dels diners, es tracta de mantenir les terres hawaianes a mans hawaianes". D'altra banda, Jackson Nash, un local que viu a prop del novaiorquès, va assenyalar: "És només un altre milionari que ve a abusar".
La preocupació dels residents no és ser expulsats, sinó la "colonització" de l'espai i la primera mesura que el filantrop va prendre per obstaculitzar les vistes. Atès que va construir un mur de pedres per delimitar la seva finca. Tot i així, ell assegura: "Volem ser bons membres de la comunitat".
Mark Zuckerberg realment protegirà les tradicions i cultures hawaianes? El cert és que un compte bancari atapeït de zeros a la dreta no coneix gaires límits.