Les cançons de Lady Gaga són de les més escoltades a tot el món. La 'Mother Monster' compta amb una gran comunitat de fans al voltant del planeta, convertint-se en els seus 'Little Monsters'. Tanmateix, la també actriu mai no es va esperar que un estudi científic descobrís que té un nou públic, i no són precisament humans.
Recentment, un estudi de la Universitat de Tòquio ha descobert que les rates, sí... les rates, tenen la capacitat de moure's al ritme de la música, una habilitat que solia ser associada només amb els humans, i s'ha determinat que una de les cançons que més els agrada a aquests rosegadors és el tema 'Born This Way' de Lady Gaga, juntament amb la icònica cançó de Queen, 'Another One Bites The Dust', ja que han estat les que han tingut els millors resultats en l'esmentat estudi. Per analitzar això, les rates van ser equipades amb un acceleròmetre sense fil en miniatura que tenia la capacitat de detectar fins al més mínim moviment dels seus caps.
El grup de científics japonesos va descobrir que totes les rates que van ser sotmeses a aquest estudi van aconseguir portar el ritme adequat amb la cançó de Lady Gaga i la de Queen van ser reproduïdes entre 120 i 140 pulsacions per minut, obtenint un òptim resultat quan es reproduïen a 132 pulsacions per minut, el més comú dels ritmes musicals, especialment utilitzat en la música pop. De fet, l'estudi també va determinar que les rates també tenen preferència per alguns ritmes en específic, per la qual cosa es va demostrar que s'incomodaven quan les cançons s'alentien o s'acceleraven més del degut. En l'estudi també es va utilitzar alguns temes de Michael Jackson i Maroon 5, i fins i tot una sonata per a piano de Wolfgang Amadeus Mozart, però aquest ritme només li va agradar a un grup molt selecte de rates.
Un estudi científic compara els humans i les rates utilitzant la música de Lady Gaga
Després d'haver recopilat una sèrie de proves i haver obtingut uns resultats realment impressionants amb 'Born This Way' de la protagonista de 'Ha nacido una estrella', es va procedir a comparar els resultats amb 20 subjectes humans en edat adulta, determinant que, encara que el ritme és una cosa específica dels humans, també pot ser innat en altres espècies.
"Fins on sabem, aquest és el primer informe sobre la sincronització innata del ritme en animals que no s'ha aconseguit mitjançant l'entrenament o l'exposició musical", va explicar el professor Hirokazu Takahashi, responsable de l'estudi científic, que ha declarat que altres anàlisis similars o fins i tot vídeos casolans han suggerit que aquest tipus d'investigació podria realitzar-se en altres espècies. "La música exerceix un enorme atractiu per al cervell perquè té profunds efectes tant en l'emoció com en la cognició", va indicar Takahashi, explicant que, per a qualsevol espècie, el "tempo òptim per a la sincronització dels batecs depèn d'al seu torn de la constant de temps al cervell". D'aquesta manera, s'ha comprovat que el fandom de Lady Gaga ha transcendit els límits de la raça humana.