Ha generat un gran enrenou l'última notícia relacionada amb David Muñoz. Després d'alçar-se amb el premi com a millor cuiner del món 2021, el madrileny apuja el preu del menú del seu principal restaurant amb tres estrelles Michelin, DiverXO, un 46% més. És l'únic restaurant que compta amb la màxima distinció a la capital d'Espanya. Per als amants de la bona gastronomia és un gran reclam.
La firma DiverXO té una llarga història, amb una important evolució que el propi Muñoz va narrar a la seva sèrie documental de Cuatro. Va ser inaugurat el 2007, encara que ara se situa en un altre emplaçament, als baixos de l'Hotel NH Collection Madrid Eurobuilding (carrer de Padre Damián, 23). Al local, es pot veure des de l'entrada la bogeria de David Muñoz, i a cada plat trobes el seu segell d'identitat. Cuina fusió amb tocs asiàtics. Uns plats molt sorprenents i originals.
El menú era un caprici molt elevat, no apte per a totes les butxaques, però ara encara ho serà menys. A partir del pròxim 1 de gener, el xef ha decidit augmentar el preu del seu menú, amb la intenció de millorar les condicions laborals del seu equip.
El propi restaurant explica que el menú 'cuina dels porcs voladors', valorat a l'actualitat amb 250 euros, passarà a costar 365 euros a partir de 2022. Una pujada de més de 100 euros. A aquest menú, cal afegir-li si es desitja el maridatge, amb un cost total de 150 euros a 300 euros. Llengua de vaca adobada i caviar de muntanya, llamàntol a la brasa adobat o naar de formatge al vapor amb bolets portobello són alguns dels plats.
Encara que important, aquest serà l'únic canvi al restaurant. El menú serà exactament el mateix i de la mateixa qualitat. Simplement, els nous guanys aniran destinats a millorar els sous dels treballadors, que fan temps que es queixa d'uns sous molt baixos, en comparació a la pressió que pateixen diàriament. Alguns acaben abandonant l'endemà.
Es podrà reservar al restaurant el dia 1 de cada mes a partir de les 10 del matí. Per reservar s'ha d'abonar un tiquet previ de 125 euros.
Després d'una temporada difícil marcada per la pandèmia, David Muñoz ha aconseguit reflotar els seus restaurants amb l'ajuda de Cristina Pedroche, sòcia al 50% dels locals XO. StreetXO i goXO són uns altres dos grans èxits. Aviat també obrirà un nou concepte, RabioXO.