Si hi ha una sèrie que va catapultar a la fama a Carlos Cuevas va ser Merlí. La sèrie adolescent va triomfar a TV3, i posteriorment ho va fer a Netflix. L'actor arrasa en xarxes socials amb gairebé un milió de seguidors i el seu telèfon no deixa de sonar, ara mateix és un dels actors més demandats del panorama nacional. Pel·lícules, sèries o obres de teatre, res no se li resisteix.

La setmana passada es va celebrar a Eivissa, concretament a Santa Eulària del Riu, el Serializados Fest i va comptar amb la presència d'alguns rostres de Merlí, com David Solans, Albert Baró i Iñaki Mur. Els tres han parlat d'alguns dels misteris de la sèrie, com la marxa de David Solans, fins i tot es van atrevir a parlar de la remuneració dels actors. Per estrany que sembli, malgrat l'èxit de la ficció, amb prou feines els arribava per sortir de festa el cap de setmana.

Merlí tv3

"Un creador va voler comptar la seva història i hi havia un grup d'actors que es volien menjar el món", ha expressat Solans. Cert és que en aquell moment la sèrie s'emetia amb èxit a TV3 i es desconeixia que anava a traspassar fronteres. Gràcies a La Sexta o Netflix va ser vista a Espanya i a Llatinoamèrica.

Els actors de 'Merlí' cobraven per mes i no els arribava ni per sortir de festa el cap de setmana

Reconeixen que els rodatges eren "intensos" i les "experiències fortes". "A mi llavors em semblava molt, però en aquell moment estàvem tan il·lusionats que si em diuen que treballo a canvi d'un entrepà, em valia", ha garantit el fill del profe de Filosofia.

Merlí TV3

Per descomptat, 'Merlí' no era 'Élite'. Els alumnes pertanyien a una escola pública, mentre que els altres anaven a un de privat. No han entrat en detalls del seu sou exacte. "Tenia amics treballant en xiringuitos que cobraven més", ha sentenciat Solans sobre la quantitat que rebia a final de mes.

Iñaki Mur ha revelat que no cobraven per capítol, com en la majoria de sèries, sinó que cobraven per mes treballat. La sèrie va començar a destacar, però malgrat això van cobrar el mateix en les tres temporades. "Tens un caixet en la primera, però després pot funcionar, agradar, gent guanyant diners d'això..., però després no hi havia revisió i cobravem el mateix", ha afegit Albert Baró durant la xerrada.

"Penso que si haguéssim fet Merlí als EUA, tots tindríem una mansió", ha garantit lamentant que ni tan sols les pagues extres que cobraven equiparava els sous amb el mínim que se sol percebre en produccions semblants. L'hauria d'haver produït Netflix.