Fa unes setmanes, amb la promoció de l'esperada estrena de la nova edició de 'MasterChef', RTVE, en un acte de transparència, va publicar, entre altres despeses del programa, els sous dels membres del jurat. Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz cobren exactament el mateix, 10.000 euros per programa. És a dir, que només de la seva participació en l'espai, sense comptar actes publicitaris, s'embutxaquen 130.000 euros per una temporada de 'MasterChef'.

Tanmateix, no s'estan fent d'or gràcies al programa, però sí que estan aconseguint una gran repercussió per als seus restaurants. El Bohío a Illescas, La casa taverna a Pedraza o ABaC a Barcelona, són tres dels restaurants més visitats dels últims anys. Han tingut ocasió de situar-los al mapa.

Samantha Vallejo-Nágera és qui més ha crescut aquests últims anys. A diferència dels seus companys ella no tenia un restaurant propi, només comptava amb el seu càtering, el que va obrir amb tan sols vint anys. En aquest àmbit, la xef va ser pionera. Ha servit en els esdeveniments més exclusius del país.

Samantha Vallejo Nágera EFE
Samantha Vallejo Nágera EFE

Els beneficis del seu càtering són milionaris

Al mig de la pandèmia, el desembre de 2020, ella i el seu marit, Pedro Aznar, enòleg i director comercial en Cellers Marqués de Riscal, s'aventuraven a obrir un restaurant i hotel. Concretament, ho feien a Pedraza, poble de Segòvia on l'empresària se sent molt vinculada. No obstant això, a causa de la situació del covid, aquest restaurant encara no ha tingut grans beneficis, s'espera que aquest 2022 sigui el seu any.

Però ens podem centrar en la seva empresa de càtering. Segons compten, Samantha té una mitja de 80 casaments i 800 esdeveniments cada any. La madrilenya ocupa 40 treballadors fixos i en els seus últims comptes publicats, l'empresària va aconseguir uns beneficis d'1.272.343,82 euros el 2018 i 1.686.657,93 el 2019 (amb un import net de negoci de 3.675.397,24 euros).

Samantha Vallejo Nágera / CÉSAR CID
Samantha Vallejo Nágera CÉSAR CID

La pandèmia també ha fet malbé el seu càtering, per aquesta raó, el març de 2021, prenia la decisió d'arribar a un públic més ampli amb uns packs a domicili amb opcions molt senzilles des de 10 euros un esmorzar o un pica-pica bàsic fins als 500 euros d'un sopar per a dues persones. A aquests ingressos cal sumar-li algunes campanyes publicitàries en què participa, com l'última de Fairy, o la publicació del seu llibre de receptes. Finalment, Vallejo Nágera també és propietària d'una finca en la que organitza casaments per als seus clients i té arrendada una altra per a aquesta mateixa funció.

 

I això que Samantha Vallejo-Nágera continua sent la xef més qüestionada dels tres, ja que mai no cuina en ple directe i és que ella reconeix que no fa alta cuina. De fet, el seu restaurant Casa Taverna ofereix un menú totalment tradicional i senzill. Samantha tampoc no s'implica mai a les cuines, simplement es queda amb els comensals, una tasca que anys enrere feia Eva González.