Des d'Eurovisió han jugat amb els sentiments dels televidents. Un cop finalitzades les actuacions dels aspirants de 2024, han anunciat la reaparició del mític grup ABBA, quan ja s'havia especulat sobre un possible retrobament del grup per la coincidència dels 50 anys desde que la mítica banda sueca va guanyar el festival. Finalment, han deixat la mel als llavis de tots, ja que, el que s'ha presentat era una recreació del grup generada amb intel·ligència artificial cantant la mítica cançó Waterloo que els va permetre guanyar el festival al 1974.
Amants i detractors a les xarxes
De seguida, les xarxes socials han esclatat amb reaccions de tota mena. D'una banda, alguns agraïen el viatge en el temps que han pogut fer de manera recreada, mentre d'altres han considerat de poc gust que s'hagi emprat intel·ligència artificial per portar-los, tot jugant amb els sentiments del telespectador.
Per què no ha estat possible el retrobament d'ABBA
ABBA, la mítica banda sueca, va ser recordada a Eurovisió 2024, commemorant el cinquantè aniversari de la seva victòria triomfal. Tot i ser figures centrals en la història de l'esdeveniment, ja fa mesos que van declarar que no actuaran a Malmö. La seva carrera va ser lluminosa i plena d'èxits, encara que breu.
El grup suec estava format per dues parelles: Agnetha Fältskog i Björn Ulvaeus, a més de Benny Andersson i Frida Lyngstad. Agnetha i Björn van unir els seus destins en matrimoni l'any 1971, just un any abans que el conjunt comencés a fer història, quan ella tenia només 20 anys. Per altra banda, Benny i Frida ja compartien una relació sentimental abans d'incorporar-se a ABBA, així com una col·laboració professional, ja que Benny produïa els temes de Frida, qui en aquell temps buscava consolidar-se com a cantant en solitari.
No obsant això, les tensions internes entre els membres de les dues parelles del grup, Agnetha amb Björn i Benny amb Frida, van portar a dificultats que eventualment van culminar amb la seva última aparició pública el desembre de 1982.