El Barça està d'enhorabona, guanya la Lliga amb molta superioritat sobre els seus rivals, contra el seu enemic veí, el sempre híper motivat Espanyol, i el dia que fa la rua de Campions es fa públic que la Cadena Copa acomiada el periodista que va ser condemnat per difondre la falsedat més bèstia del Barça: que l'equip es dopava, segons avança El cierre digital, Juan Antonio Alcalá, ha estat acomiadat de la ràdio. Aquella mentida va costar una indemnització descomunal, 200 mil euros a la cadena de ràdio, que va haver de pagar al Barça per injuriar-lo. La gota que fa vessar el vas és el que va fer durant el Mundial de Qatar, quan va manipular uns àudios de Luis Enrique, massa culer per ell, per fer creure una cosa diferent de la que havia dit. El cap del programa de ràdio, Juanma Castaño, es va haver de disculpar però va prendre nota i ara, sis mesos després, fa fora el subordinat que el va deixar en ridícul. Fora.
Segons el digital "La Cadena COPE ha rescindido el vínculo laboral que le unía a Juan Antonio Alcalá tras casi trece años de relación profesional. La cadena episcopal, con su director deportes Juan Carlos González 'Xuancar", decidió avenirse y cerrar su contrato. El periodista llevaba ya seis meses apartado de la emisora por "manipular" un audio contra Luis Enrique. Anteriormente, la cadena Cope tuvo que pagar al Barça porque Alcalá les acusó sin pruebas de dopaje y al Espanyol por asegurar que amañó un partido". Increïble que algú amb aquesta trajectòria seguís en antena. Ja no. El Barça, Luis Enrique i el periodisme, se n'alegren.
Alcalá és el periodista que va escopir un tuitaire crític amb ell dient-li quants diners li pagava la COPE: "Seis años a 400.000 euros por temporada. Cuando estés muerto de hambre recuérdalo por si puedo ayudarte". Li diu a una persona del carrer "mort de gana" perquè ell cobra 400 mil euros anuals, una fortuna que ara deixarà de cobrar. A l'atur. A veure quin mitjà el contracta ara. Va sortir de la SER després d'acusar els seus companys d'homòfobs. Alcalá és un dels comptats periodistes d'esports que han reconegut la seva orientació sexual, com Francesc Garriga de Catalunya Ràdio.
El seu relat a la revista Shangay va ser de dolor: Recorda com, durant la manifestació de l'Orgull LGTBI de Madrid, "algunos compañeros de redacción gritaban desde las ventanas de la octava planta '¡maricones, maricones!'. Unos gritaban y otros les reían las gracias". Després d'allò, ell tenia un programa que presentar: "me iba de la redacción para no presenciar aquello y para llorar sin que nadie me viera. A las doce de la noche presentaba el programa en un estado anímico bajísimo. Han pasado más de veinte años, y duele recordarlo". La COPE li ha pagat els dos anys de contracte que li quedaven. No vol problemes. El vol fora.