L'ajuntament de Barcelona d'Ada Colau decideix els seus últims premis del mandat de 4 anys i són polèmics: lliura les Medalles d'Honor de la ciutat a la presentadora Susanna Griso i a l'actriu Rosa Maria Sardà. La seva vinculació amb Barcelona és de naixement, però Griso resideix a Madrid des de fa dècades, quan va marxar a Antena 3 primer pels serveis informatius i després a Espejo público. El programa matinal s'ha destacat per ser furibundament antiindependentista i el premi ha despertat les crítiques dels grups del consistori com PDeCat. Colau ha tingut el do de l'oportunitat de concedir-li el guardó hores després de l'escàndol del fals reportatge d'assetjament masclista emès per Susanna Griuso la setmana passada.
Al Ple de divendres Gerardo Pissarello feia pública la notícia. Juanjo Puigcorbé els donava l'enhorabona per la tria de dues cares populars tot i ser contràries a la ideologia d'ERC mentre el PDeCat protestava. Un regidor independentista del grup de Xavier Trias, Jordi Martí, recordava que la Universitat Autònoma de Barcelona va denunciar Susanna Griso "per falta d'ètica periodística" per l'afer dels estudiants de Ciutadans i Societat Civil Catalana que denunciaven falses agressions a la facultat ocultant el seu partidisme polític. Així ho va recollir En Blau aquí.
Ada Colau coneix l'antiindependentisme de Griso ja que ha visitat el seu plató, però omet que a més la periodista catalana va entrevistar una pensionista i li va advertir "Si gana Podemos peligra su pensión". Rosa Maria Sardà ha estat a les manifestacions de Societat Civil Catalana contra l'independentisme llegint-ne els manifestos. L'actriu és obertament hostil amb el procés.
Al maig Ada Colau es juga la reelecció i els premis són un senyal de cap a on mira el seu Ajuntament. Altres premiats han estat els familiars dels presos polítics i exiliats (Associació Catalana pels Drets Civils) o la Federació de Colles de Sant Medir i d'altres fins a 25.