Hi ha molts periodistes i presentadors de televisió que han fet els seus 'pinitos' a Catalunya i han decidit pirar-se-les a Madrid. La capital d'Espanya atreu precisament per això, perquè és la capital, i amb ella van lligada el poder econòmic, les institucions, les menges ibèriques i moltes coses més. Ha estat el cas, en el seu moment, de Sandra Barneda, Alfons Arús, Jordi Évole o, el més recent, Marco Chiazza, que ara ha fitxat per la cadena de la Conferència Episcopal TRECE.
Però hi ha alguns/es que podrien haver estat i no van ser. És el cas d'Agnés Marquès, una de les periodistes més reconegudes a Catalunya, que ha revelat recentment en una entrevista al Revolució 4.0 (Catalunya Ràdio) que li va dir un rotund 'no' a Madrid. "Va passar fa un any. em van oferir presentar la franja matinal de La Hora de La 1, però el cos em deia que no. Anar a Madrid era tornar a començar. El que passi a Zamora em queda lluny. És una realitat que desconec", confessava Marquès. Unes declaracions que agraden molt als independentistes, que tindran la conductora, almenys una bona temporada més a la seva terra.
La complexitat de la televisió.
El programa de Catalunya Ràdio, presentat per Xantal Llavina, va aprofitar per conèixer més l'opinió de Marquès sobre l'actualitat televisiva. Preguntada per si s'agradava més a la ràdio o a la televisió, mitjà en el qual treballa avui dia, Agnés va respondre sense dilacions. "M'agrada la senzillesa de la ràdio, alhora que m'encanta la complexitat de la televisió". Unes declaracions que podem compartir aquells que hem treballat als comandaments dels dos mitjans. La ràdio és molt més emocional a causa de la senzillesa d'aquesta que fa que et puguis obrir més internament, mentre que la televisió busca un efecte més dinàmic en el qual tota l'estona hagin de passar coses i, per tant, no pots mostrar-te tant internament. Com tot, ambdós tenen els seus pros i les seves contres.
🔊 "M'agrada la senzillesa de la ràdio i la complexitat de la televisió", explica la periodista @MarquesAgnes. A @catalunyaradio. #RevolucióCatRàdiohttps://t.co/UfAcRHpZoi pic.twitter.com/BpkHAMSIh1
— REVOLUCIÓ 4.0 (@Revolucio4) October 8, 2022
Crítiques als audímetres
Un altre dels titulars que va deixar l'expresentadora del 'No Ho Sé' de RAC 1 va ser en referència als sistemes de mesurament d'audiències. Els temps avancen i amb ells les tecnologies 4.0 i les xarxes socials i no és normal que encara avui dia estiguem amb els audímetres com els únics mesuradors d'audiència. És injust que alguns programes siguin cancel·lats perquè marquen pocs registres en els escassíssims mil i poc audímetres repartits per territori català, mentre que a les xarxes socials destaquen molt. Similar a aquesta reflexió, Marquès rematava: "No consumeixo televisió com fa deu o vint anys. Hauríem de canviar la manera de mesurar l'audiència en televisió i incloure les xarxes socials". Quanta raó, Agnés.
🔊 "No consumeixo televisió com feia fa deu o vint anys. Haurem de canviar la manera de mesurar l'audiència a la tv i incloure les xarxes", assegura la periodista @MarquesAgnes. A @catalunyaradio. #RevolucióCatRàdiohttps://t.co/UfAcRHpZoi pic.twitter.com/8SEJoJ3vZ6
— REVOLUCIÓ 4.0 (@Revolucio4) October 8, 2022