Albert Om és un periodista polit. Sempre endreçat, en l'aspecte i en el que diu. Molts lustres fent tele i ràdio i mai s'ha vist embolicat en cap polèmica. Només el dia que Pepe Rubianes va dir en el seu programa "España me la suda" però no tenia res a veure amb el que digués o fes Om. Conciliador, amable, el gendre de Catalunya.
Aquest dilluns en la seva secció setmanal d'Els matins de TV3 ha tingut doble feina: empassar-se les crítiques a Colau per no despenjar els llums de Nadal.
I de pas defensar José Corbacho per haver dit "La ciudad perfecta sería Barcelona pero con gente de Madrid". El titular era ""A Barcelona no viene ni el tato por la pandemia y por 10 años de procés y protestas en la calle".
Albert Om havia dit que era lleig que una ciutat com Barcelona tingués llums de Nadal pendents de treure a finals de gener. Però ha hagut d'empassar-s'ho perquè entrant a les instal·lacions de TV3, a la rampa que puja als platós del CPA, ha vist un detall igual de lleig que el de Colau: encara pengen de TV3 els anuncis, les banderoles, els cartells als fanals... de La Marató.
A 24 de gener s'anuncia la Marató que es va fer el 19 de desembre. Albert Om: "He anat des de casa meva, Lesseps, a La Rambla. només els han tret a portal de l'Àngel. Jo ho veig trist, però lliçons en podem donar poques perquè avui a TV3 he vist cartells de La Marató. Potser que primer traiem els cartells de La Marató. La mateixa desídia que deixar els cartells electorals després de les eleccions. Fot una mandra".
El segon tema també és polèmic: les declaracions anti-indepes o anti-barcelonines segons com, de José Corbacho al diari El Mundo. Albert Om, molt conciliador, defensa l'obra de teatre que està interpretant Corbacho:
"Aneu al teatre, aneu a riure, Corbacho és al Teatre Borràs fent un monòleg on rius moltíssim. Em va recordar Pepe Rubianes per tema i estil, provocador i políticament incorrecte. Va dir 'Hi ha algú de L'Hospitalet? Doncs que el del costat vigili la cartera'. Va tenir un embolic amb El Mundo. El teatre estava al 70%, ple per la covid. No sé quants sabien la polèmica de twitter".
Albert Om enllesteix: "Corbacho ha estat més o menys afortunat a l'entrevista però val la pena anar i no cal ser dogmàtic. Si quan no ens agrada una cosa demanem que la censurin, quan ens agradi una altra cosa i veiem que la censuren, què passarà? Si retallem la llibertat dels altres estem retallant la nostra llibertat".
El món de twitter se l'agafa amb paper de fumar, no hi ha codis de res a twitter.". Una reflexió impecable. Corbacho pot desbarrar, El Mundo manipular i twitter criticar, però no censurem i anem al teatre.
Per això Albert Om no es fica mai en polèmiques, perquè de comunicar, en sap.