‘Polònia’ ho ha tornat a fer. La mateixa setmana que s’han constituït les corts espanyoles, el programa de sàtira política de TV3 va fer un gag divertidíssim sobre el paperot de la dreta al Congrés dels Diputats. I ha triomfat.

“Ultranational Geographic”. El ‘Polònia’ es converteix per uns minuts en un programa de divulgació científica i emet un petit documental sobre comportament animal. Els protagonistes, Santiago Abascal i Javier Ortega Smith, de l’espècie “ultraderechista hispánico”, que té el nom llatí “Voxus fachillus”. Ultraespanyolistes desacomplexats, “los carajillos y los caliqueños les pasan factura”, se’n foten.

Un cop dins del Congrés, els membres de Vox branden banderes com si fossin micos. Fins que es troben amb els presos polítics catalans, “Catalanus entrulladus”, que els posa molt nerviosos. “Histéricos”, diuen al programa de TV3, “porque ven peligrar su hábitat natural, la España ultracentralizada”. Els membres de l’ultradreta reaccionen picant de mans i peus contra les taules dels seus escons, prova que el gag del ‘Polònia’ és clarament una ficció. Qui podria pensar que un polític perdria les formes d’aquestes manera dins d’un parlament?

albert rivera jordi sanchez ACN

ACN

Abascal i Smith demostren que són més espanyols que ningú. Però la competència no triga massa a aparèixer: Albert Rivera, el “Pijus crispatus”. El líder de Ciutadans, furiós amb Vox: “Los pastos de la crispación eran su territorio y ahora teme ser desterrado por la especie invasora”.

La història té un final feliç. Abascal i Rivera no es detesten. Es necessiten. Les dretes volen sumar per governar i els dirigents de Vox i Ciutadans treuen unes rojigualdas gegants per fer el seu particular ritual d’aparellament: “La naturaleza política española. Tan bella, tan cínica”.

rivera abascal polonia

TV3

El gag del ‘Polònia’ arrasa a les xarxes socials. Al compte de Twitter del programa, el vídeo compta ja amb gairebé 5.000 comparticions i 9.0000 agradaments, a més dels més de 200.000 usuaris que ja l’han vist. La nit d’ahir, 611.000 persones es van reunir al davant del televisor per veure el programa, que va gaudir d’un 21,9% de quota de pantalla.