La revista francesa 'France Football' és la responsable dels premis futbolístics més importants del planeta: la Pilota d'Or. Uns guardons que sempre aixequen polseguera, especialment en la categoria masculina. Leo Messi ha aconseguit el seu setè trofeu, un rècord impressionant, en contra de l'opinió de milions d'aficionats que pensen que no se'l mereixia. I segurament tenen raó, malgrat que cadascú escombra cap a casa seva, especialment al Santiago Bernabéu. Tampoc és que el barcelonisme hagi paït el resultat de forma exultant, ja que és el primer que guanya sense la samarreta culer, i això és estrany i cou. Però el Barça té motius per celebrar el que va passar a la gala parisenca. I molt. Dos noms propis: el del canari Pedri González, millor jugador jove, i especialment la fita d'Alexia Putellas: la capitana catalana del Femení ha fet història.
L'Alexia ha rebut la màxima distinció coronant l'any màgic de l'equip blaugrana, aconseguint el triplet de forma aclaparadora. Són les millors, i Putellas la millor de les millors. Recordarà per sempre més aquesta cita i aquest triomf, com nosaltres recordarem les seves paraules en recollir la Pilota d'Or. El que també recordarà són els rampells de catalanofòbia de la premsa espanyola, i el tractament que ha fet la pròpia 'France Football' de la seva imatge com a campiona. Si volen potenciar el futbol femení no li han fet cap favor. Tot el contrari.
La revista ha dedicat 4 portades diferents als jugadors i jugadores que han rebut els premis grossos de 2021. Els esmentats Messi, Putellas, Pedri i el porter del PSG i la selecció italiana campiona d'Europa, Gianluigi Donnarumma. Les imatges han estat molt cuidades, però potser no gaire pensades. Si més no, la de l'Alexia. A Leo Messi el retraten en una mansió de luxe. Pedri, més modest, surt assegut al taulell de la cuina, que no cuinant. Donnaruma amb la seva dona i un gosset en una estampa familiar. Tot ideal. Són aquestes:
🗞 « SEPT EXTRA » 🗞
— Ballon d'Or #ballondor (@francefootball) December 2, 2021
Retour sur le #ballondor dans le numéro France Football de samedi 👀 pic.twitter.com/X0x5JopcZa
🗞 « TOP (PETIT) CHEF » 🗞
— Ballon d'Or #ballondor (@francefootball) December 2, 2021
Retour sur le #tropheekopa dans le numéro France Football de samedi 👀#ballondor pic.twitter.com/L5nqCk5EEc
🗞 « TAILLE PATRON » 🗞
— Ballon d'Or #ballondor (@francefootball) December 2, 2021
Retour sur le #tropheeyachine dans le numéro France Football de samedi 👀#ballondor pic.twitter.com/CRuFrvwQNh
Què han triat com a escenari de la migcampista catalana? Una dutxa. Si no ho diem, rebentem: segur que ni a Messi ni a la resta els hi van proposar una cosa similar. D'acord: el titular és 'el gran bany', una metàfora que els ha semblat molt adient. Bany d'or, bany en totes les competicions... Però, de debò, l'única futbolista de la portada havia de sortir a la dutxa? Molta egalite, on vas a parar. La ferum a masclisme no se la treuen ni amb tot el desodorant del planeta. I sí, està vestida i tot el que vulguin. Només faltaria.
🗞 « DANS LE GRAND BAIN » 🗞
— Ballon d'Or #ballondor (@francefootball) December 2, 2021
Retour sur le #ballondor féminin dans le numéro France Football de samedi 👀 pic.twitter.com/hZCVQ9gR2h
Treuen camps de futbol per ser "patis d'escola masclistes" mentre el futbol femení esclata i s'enlaira, i d'altres retraten les seves màximes figures a la dutxa. Si algú ho entén, que ens ho expliqui, gràcies.