L’economista català Alfons Godall és especialment conegut per haver estat vicepresident del Barça durant l’època Laporta, entre els anys 2003 i 2010. Dos mesos després d’acabar el seu mandat, la vida de Godall va fer un tomb. L’agost del 2010 va néixer el seu fill Eduard, i des d’aleshores tot va canviar.
A mesura que el petit creixia, els pares van veure que el seu fill era diferent a la resta de nens. Finalment van saber-ne el motiu: l’Eduard és autista. El mateix Alfons Godall ho va explicar mesos enrere al seu compte de Twitter. Com a pare d’un nen amb necessitats especials, l’economista sap de primera mà les dificultats que l’autisme comporta pel seu fill i per a la família. És per això que quan l’Arcadi Espada va anar al Chester fa unes setmanes, i va insultar els menors que pateixen algun tipus de trastorn, l’exvicepresident del Barça va esclatar contra el columnista d’El Mundo: “Tros de merda” i “FDP”, li va dir.
Ara, l’Alfons Godall ha volgut compartir amb els seus seguidors el darrer capítol de la història de superació del seu fill Eduard. La família està pendent d’unes proves genètiques que haurien d’explicar-los, per fi, la causa de l’autisme del nen. El relat del pare, que es confessa “força trastocat” esperant-ne els resultats, commou tothom.
Porto uns dies força trastocat. Estem pendents d’unes proves genètiques que confirmarien un diagnòstic que seria la causa del trastorn autista de l’Eduard. Jo mateix em demano perquè comparteixo aquestes coses tan íntimes a les xarxes. Diria que fer-ho m’alleugereix.
— Alfons Godall II*II (@alfons_godall) 7 de marzo de 2019
👇 Mini fil
Godall narra com de difícil és pair el trastorn d’un fill, des d’un primer moment: “Pair-ho tot sol o en el reduït cercle familiar és molt dur. Hi ha famílies amb infants que tenen problemes semblants i que també estan molt soles”. El pare, neguitós abans de conèixer les causes del trastorn del seu fill. Però com sempre passa en aquest tipus de situacions, és millor descobrir el perquè de l’autisme del nen, que no pas continuar sense entendre el que li passa. Si els resultats confirmen el diagnòstic dels metges, “sabríem per què l’Edu és com és i tindríem una diana terapèutica interessant a mig i llarg termini”.
Pair-ho tot sol o en el reduït cercle familiar és molt dur.
— Alfons Godall II*II (@alfons_godall) 7 de marzo de 2019
D’altra banda, sé que hi ha altres famílies amb infants que tenen problemes semblants i que estan també molt soles. Compartir-ho les pot animar i ajudar a cercar suports i teràpies.
Per tant, us en faig 5 cèntims:
L’Edu té una mutació en el gen Shank3 del cromosoma 22. És un cas molt singular perquè és una mutació d’una posició i no una delecció que afectaria a un tram del gen. Si els pares no tenim la mutació, es confirmaria una Síndrome de Phelan McDermid.
— Alfons Godall II*II (@alfons_godall) 7 de marzo de 2019
Aquesta malaltia minoritària causa trastorns neurològics importants. Seria una gran notícia. 1)Sabríem perquè l’Edu és com és. 2) tindríem una diana terapèutica interessant a mig i llarg termini.
— Alfons Godall II*II (@alfons_godall) 7 de marzo de 2019
Perdoneu l’atreviment i la tabarra que us dono amb l’Edu.
Salut a tothom!
Doncs jo et llegeixo amb molt d’interès. Som éssers socials, Alfons, compartir coneixement, experiències i sentiments ens comforta tant si som qui explica com si som qui escolta. Ès així que ens fem humans i creixem com a persones i com a societat
— Isabel Castro (@IsabelcastroG) 8 de marzo de 2019
M'agrada molt llegir-te, si continues expressant la teva experiència, sentiments, rutines, i el que sigui amb l'Edu estaré agraït de llegir-ho.
— Plàcid Masvidal (@Pmasvidal) 7 de marzo de 2019
Jo sempre et llegeixo, no sóc ningú, però pensa que en som molts que llegim i no esteu sols. Molta força i no deixis d’explicar-nos si et ve de gust.
— Eva (@evalluvic) 7 de marzo de 2019
Cap tabarra. Una abraçada i molta força!😍
— marta ll*ll 🎗🎗🎗Crida Nacional (@marta20804183) 7 de marzo de 2019
Normalment, els que no vivim una malaltia d’aquestes a prop, tenim un grau de desconeiximent molt gran. Es d’agrair que gent que ho viu tant a prop com vosaltres, expliqui de forma tant natural la seva experiència per entendre una mica a qui ho pateix
— nacho🎗 (@Nacho_Ripollet) 7 de marzo de 2019
L’exvicepresident del Barça espera conèixer d’una vegada les causes de l’autisme de l’Eduard. Si tot surt com hauria, els metges podran començar a plantejar nous tractament per ajudar el fill de l’Alfons Godall a créixer com la resta de nens.