Catalunya té un estrany fetitxisme amb els meteoròlegs de TV3. A cap altre territori els homes i dones del temps són tan celebrities. Coneguts, seguits, admirats i temuts. Són els fetillers de la tribu, quan diuen que plou s'anul·len reserves d'hotel. Tenen poder, i molta audiència.

En els darrers temps han estat notícia. Aquest cap de setmana hauria fet anys Toni Nadal, un dels dos meteoròlegs que dissortadament han mort. Ell tot sol, a la muntanya. L'altre, segons va explicar Àngel Casas, és l'Antoni Castejón, que va patir un infart per un disgust, el dia que li van dir que el substituïen per l'Alfred Rodríguez Picó.

I Picó ha estat entrevistat al programa 8maníacs dels diumenges a 8tv.

Alfred Rodríguez Picó, TV3

Picó ja té 63 anys però segueix al peu del canó fent meteorologia als mitjans, a betevé i a La Xarxa, i amb la seva empresa Taiko Meteorologia. S'hi va refugiar fugint de la pressió de TV3 i per primer cop explica tota la veritat de la seva sortida de la cadena. Era al cim de la popularitat, guanyava diners i era influent, però no era feliç. I va decidir plegar ell.

Alfred Rodríguez Picó: "Era el novembre de 1995 i jo feia alhora TV3, Catalunya Ràdio i La Vanguardia i no podia més. De dilluns a diumenge, vaig col·lapsar. La meva vida no podia continuar així. Vaig decidir agafar-me un any sabàtic. Com que no té gràcia dir que deixo TV3 perquè estic cansat es va dir que jo tenia la Sida o que m'havia atropellat un camió a Santa Coloma de Farners o que marxava a Telecinco".

Un rumor, el del VIH, molt maligne. Se sabia que Picó és homosexual perquè participava en actes del col·lectiu LGTBi i perquè fa 22 anys que viu amb el seu marit, en Jose. Va haver de fer un reportatge rosa per desmentir la insídia:

 "Vaig patir unes pressions que prefereixo no recordar-les. Vaig haver de fer un reportatge a Lecturas fent-me fotos a Lloret de Mar sortint en vestit de bany per demostrar que no tenia el VIH. I un dia al metro uns caps rapats em van cridar "Eh eres el hombre del tiempo, maricón".

Les fake news són més antigues que l'anar a peu, als anys 90 ja es van escampar troles de la marxa de Picó. Però no va ser només sobrecàrrega de feina. Afegeix dues claus a la sortida: les pressions de dins i de fora de TV3:

"Les comarques del Ripollès i la Cerdanya em van declarar l’any 93 persona non grata perquè vaig predir una nevada per diumenge i va arribar dilluns. No em volien als hotels, no em volien ni veure i vaig haver d'anar a donar explicacions al Parlament".

I pressions també de dins de TV3 i per primer cop revela una dada que no se sabia: "Vaig necessitar ajuda psicològica perquè a dins de TV3 em van fer mobbing, un mobbing molt potent i jo no entenia res. No van ser els companys del temps. No va ser per la meva orientació sexual i no diré qui em feia mobbing".

Alfred Rodríguez Picó, 8tv

Es va entendre que l'assetjament laboral venia d'algun superior. Si era l'any 1986 no podia ser l'Alfons Quintá, que va marxar el 1984. El director de TV3 de l'època era Enric Canals, però podia ser un cap d'Informatius o algun altre superior.

Un drama que Picó suma a tota la resta per explicar per què va petar i perquè ara viu plàcidament fent el que més li agrada: tocar el clavicèmbal i dir si demà plourà.