Ana Rosa Quintana és considerada com una de les periodistes espanyoles més triomfadores. El seu magazín matinal fa anys que lidera a Espanya, fent unes xifres d’audiència molt bones i adquirint una influència i rellevància que mai no s’hauria cregut que tindria. Telecinco va encertar de ple escollint-la com a cara visible de la informació del matí: parlant de les últimes hores, fent taules rodones, traient suc dels successos i comentant també les novetats de la premsa del cor.
La madrilenya ocupa un lloc destacat dins de la graella televisiva, provocant això que tingui molts detractors. La deixen verda dia sí dia també, ja sigui per comentaris que fa o pel seu caràcter.
Però a ella tant li fa, seguint amb la rutina. Aquesta temporada l’han acabat amb uns molt bons resultats, marxant de vacances ben contenta. Aprofitant per concedir una entrevista a Vanitatis parlant sobre un dels seus temes preferits: el feminisme.
Sempre s’ha mostrat a favor d’aquest corrent, assegurant que lluita diàriament en aquesta causa: “Sí, de sempre he estat feminista. I no només ho considero, també ho he practicat. La meva generació ho va canviar tot perquè vam començar a assistir massivament a la universitat. Des de llavors les dones estan molt preparades en aquest país, però a vegades ens trobem amb un tap. Un sostre de vidre que es trenca arribant les dones al poder, al poder polític, econòmic i social, als llocs de decisió i als consells d’administració”.
Què ha fet ella pel feminisme? Donar veu a les dones: “He estat propietària d’una productora molt important, una de les més importants del país, però mai no he diferenciat homes de dones. Els llocs amb més rellevància del meu programa, de fet, han estat per a dones”.
Que ella presenti un espai de relatiu èxit hauria provocat la gelosia d’alguns homes, segons Ana Rosa: “Molts homes amb talent i formació s’han sentit molt incòmodes i han portat malament que jo tingués llocs de rellevància. Encara avui ho porten malament”.
Això sí, vol destacar que no té res en contra dels homes, assegurant que la paritat mai no s’aconseguirà sense ells i que el feminisme no els exclou: “Em sembla bé que les dones hagin denunciat els casos d’abús públicament. Una cosa és comptar amb els homes i una altra que et toquin el cul”.
I a casa seva, també hi ha paritat: “El meu marit i jo ens responsabilitzem al 50% de tot. Si hi ha pediatra al matí, va ell; a les reunions de l’escola també. Al dentista, que és a la tarda, vaig jo”.
Una dona amb poder que vol que les coses canviïn perquè s’acabi el patriarcat.