Primera sessió del discurs d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo al Congrés dels Diputats, un discurs que és paper mullat, un paripé que no servirà per res, perquè el candidat del PP no té ni tindrà els vots necessaris per ser el pròxim president del Govern espanyol. Com era d'esperar, el líder gallec dels populars ha fet pivotar el seu discurs a la investidura al voltant de l’amnistia que Pedro Sánchez està negociant amb els partits independentistes. Considera que el president en funcions viu captiu de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana: "No lo defenderé porqué tengo principios, límites y palabra”, apel·lant a la “integridad” de Sánchez perquè digui prou a l’exculpació d’independentistes que, segons ell, no és “acceptable ni èticament ni jurídica”.
Núñez-Feijóo ha posat sobre la taula sis pactes d’Estat, entre els quals destaca la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), rebaixes de l’IRPF, una reforma fiscal i canvis en el sistema de finançament autonòmic. Com dèiem, paper mullat. Un cop sigui declaradament fallida la sessió d'investidura, li tocarà el torn a Pedro Sánchez. El líder del PSOE ha estat, precisament, a qui s'ha dirigit Ana Rosa Quintana des del seu programa, hores abans d'aquesta sessió d'investidura del seu oponent polític. La presentadora i directora de TardeAR, el seu nou programa de tardes que no aixeca el vol i que està passant amb més pena que glòria per les llars espanyoles, ha volgut recórrer al de sempre per esgarrapar alguns espectadors: fer un pim, pam, pum contra tot el que tingui a veure amb la independència, el procés i els líders independentistes. I ho ha fet en la seva acabada d'estrenar La firma, una mena d'editorial que pretén fer cada dia.
"Aquí vamos a hablar de muchas cosas, pero me han preguntado: 'Oye, ¿te sigue interesanto la política? Pues la verdad es que mucho y ahora más. Entiendo que hasta ahora es tiempo de relajarse, de entretenerse y que ya están muy informados. Pero que quede claro, estoy a favor de lo que antes decía Pedro Sánchez, sus ministros y el PSOE respecto a la amnistía", diu AR. I continua fent-se la mestretites recordant algunes declaracions de membres del Govern espanyol: "Grande-Marlaska: la amnistía no está recogida en nuestro ordenamiento jurídico. Carmen Calvo: la amnistía no es planteable en un Estado constitucional democrático. Izeta: con nosotros no va a haber amnistía. Salvador Illa: lo repito para que quede claro, no va a haber amnistía. Pedro Sánchez: la amnistía es algo que este Gobierno no va a aceptar, me comprometo a traer a Puigdemont y que rinda cuentas ante la justicia'. Ahora trabaja para la amnistía aunque sus guionistas le den otro nombre".
Ana Rosa, fent-se la digna adreçant-se a Sánchez: "Señor presidente, usted lo volverá a llamar cambio de opinión. Antes de que vuelva a cambiar de opinión, escuche a sus mayores y no expulse de su partido a los que piensan de manera diferente, esto es propio de países autoritarios. ¿Es progresista echar a quién discrepa? ¿Es progresista que la vicepresidenta se abrace en público a un fugado de la justicia?... Está a tiempo de hacer un servicio a nuestro país, escuche a la mayoría social que ayer se echó a la calle y evitemos que España se fragmente cuando ya no haya vuelta atrás. Aun estamos a tiempo, yo le creí cuando nos dijo que nunca habría amnistía porque era inconstitucional, espero que no haya cambiado de idea. Escuche a los jóvenes, a sus mayores, a los socialistas, a la mayoría social"... Doncs el que ha escoltat Ana Rosa són les galetes a mà oberta que ha rebut per part de la xarxa:
Que vagi deixant anar el seu odi cap a Catalunya, que així li va, amb una audiència que no aixeca cap.