"A ver, yo he votado al PP, 155; al PSOE, 110; a VOX, 30; y a Sumar, 27". És la porra que Ana Rosa Quintana va fer amb els seus companys d'El programa de Ana Rosa fa uns dies, just abans que es produïssin les eleccions d'aquest diumenge 23 de juliol. Ara, un cop passada la jornada electoral, les urnes han parlat. I entre les moltes coses que han dit, en clau televisiva, ens deixa una Ana Rosa Quintana que encara té la marca a la galta (a la dreta, per suposat) de la bufetada a mà oberta que li han dedicat els electors. Espanya ja ha votat, i entre d'altres coses, ha deixat clar que Quintana té menys futur com a estudiosa electoral que els que van encarregar les enquestes que donaven una victòria aclaparadora a la dreta i la ultradreta.
No sabem si el vaticini de la presentadora tenia més a veure amb una voluntat que amb una decisió freda i pensada. AR s'ha passat de frenada, atorgant-li al seu amigui Feijóo 19 escons més dels que ha obtingut. Dels 155 que ella li donava (o li volia donar), el PP s'ha quedat en 136, que sumats als 33 de Vox deixen la majoria absoluta molt lluny. No només això, sinó que descartat el líder popular per governar, l'únic que podria fer-ho és el seu enemigui Pedro Sánchez. Però ara tots els ulls estan posats en Waterloo, perquè la clau de volta la té, vaya vayita, el president Puigdemont. I Ana Rosa, traient foc pels queixals: "Es paradójico que el gobierno de España dependa de aquellas personas que se quieren ir de España... es una cosa muy rara". La cara de la presentadora ha estat per a emmarcar:
No només això... Volen saber com ha començat AR el seu programa post electoral? Ella en dirà ironia. La resta d'espectadors només vèiem una cosa: com de rebentada estava i com li cou que la dreta i la ultradreta no puguin formar govern: "Enhorabuena, Alberto Núñez-Feijóo, ganador de las elecciones generales. Y enhorabuena a Pedro Sánchez, perdedor de las elecciones generales. Se da una paradoja inédita: por primera vez en democracia podría gobernar, y de hecho parece que va a gobernar el partido perdedor. Nunca en la historia democrática, un perdedor de unas elecciones había salido al balcón de la sede de su partido a celebrar una derrota". Quina poca memòria té Ana Rosa, quan li interessa. O és que cal que li recordem què ha passat en les darreres eleccions autonòmiques en algunes comunitats autònomes?:
El millor de celebrar unes eleccions un 23 de juliol?... Veure així Ana Rosa un 24 de juliol, a punt de començar les vacances més tard del que hagués volgut, i amb una cara de vinagre meravellosa.