Les fotos publicades per la revista holandesa Privé en les quals apareixien el rei emèrit Joan Carles I juntament amb Bárbara Rey, així com els àudios revelats d'algunes de les converses que mantenien l'exmonarca i la vedet, estan donant molt de què parlar. I el que queda. Moltes fonts asseguren que queda molt per sortir a la llum i que les informacions no deixaran indiferent ningú.

Una de les últimes persones en fer revelacions sobre aquesta història ha estat la periodista Carlota Corredera. L'ex de Telecinco va revelar en el podcast "Saldremos Mejores" de Pòdium Podcast un intrigant relat que vincula a Ángel Cristo, a Bárbara Rey i al règim d'Hugo Chávez amb la figura de l'exmonarca espanyol, Joan Carles I. Aquest relat ens ofereix una visió reveladora de com el poder i les intrigues personals poden entrellaçar-se en els entorns més inesperats.

Hugo Chávez va moure fils per enfonsar el rei emèrit Joan Carles I

Per comprendre aquest episodi, hem de retrocedir fins al novembre de 2007, durant la Cimera Iberoamericana a Santiago de Xile. En aquell moment, Hugo Chávez, president de Veneçuela, va interrompre repetidament el discurs del llavors president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, el que va culminar en la famosa frase de Joan Carles I: "Per què no calles?". Aquest gest no només va ser una fita mediàtica, sinó que va marcar l'inici d'un conflicte que s'intensificaria en els mesos següents.

chavez joan carles
chavez joan carles

La tensió generada per aquesta confrontació pública va portar Chávez a emprendre una campanya per investigar Joan Carles I. Segons Corredera, la intel·ligència veneçolana es va activar immediatament per desenterrar informació comprometedora sobre el rei. En aquest context, sorgeix la figura de Bárbara Rey, una vedet que havia tingut una relació amb Joan Carles I, que es va convertir en un objectiu per al règim de Chávez.

Corredera va explicar que les informacions sobre la relació entre Joan Carles i Bàrbara eren bé conegudes en certs cercles, però el règim veneçolà estava decidit a aprofundir en l'assumpte. Segons el seu relat, els serveis d'intel·ligència de Veneçuela van començar a investigar l'existència de documents i fotografies que confirmessin la relació entre el rei i la famosa vedet. Aquest esforç per part del règim buscava posar en perill l'estabilitat de la monarquia espanyola.

Hugo Chávez, en va, va buscar una aliada a Bárbara Rey

En un gir dels esdeveniments, el règim de Chávez va arribar a contactar a Bárbara Rey per oferir-li un tracte. A canvi d'accés a aquest material comprometedora, se li van plantejar possibles beneficis econòmics. Tanmateix, Bárbara no va acceptar l'oferta, mantenint així el control sobre un material que considerava essencial per a la seva seguretat personal.

Bárbara Rei
Bárbara Rey

Aquest intent de xantatge polític revela no només les dinàmiques de poder en joc, sinó també la forma en què els líders de diferents països poden utilitzar informació privada com a eina de pressió. El govern de Chávez, conegut pel seu estil confrontatiu, va veure en la situació una oportunitat per desestabilitzar Joan Carles I. Les revelacions de Corredera suggereixen que, encara que mai no es va concretar el xantatge, l'amenaça era real i palpable.

En aquest escenari, s'especula sobre l'existència de còpies de les fotografies en una caixa forta a Luxemburg, la qual cosa afegeix un aire de misteri a tota la història. Tanmateix, aquest material finalment ha estat publicat a la revista neerlandesa Privé, la qual cosa ha portat l'atenció pública a una història que, durant anys, havia estat en la penombra.