Cada 23 de febrer Espanya viu un deja vu: recorda (cada cop menys) l'autèntic cop d'Estat que ha patit la democràcia espanyola, la de la Guàrdia Civil entrant a trets al Congrés dels Diputats l'any 1981. Però alhora es tapa qui hi havia a l'ombra, el senyor X del 23- F. Les veus que assenyalen l'aleshores cap de l'Estat i cap de les Forces Armades, el rei Joan Carles, són tornades a silenciar cada 23-F. L'any passat TV3 va gosar entrevistar al FAQS un company del colpista Antonio Tejero que ho va dir clar: "Según Tejero, las órdenes del 23-F venían de Casa Real". Enguany la confirmació ve de puny i lletra del mateix  colpista Tejero:

IMG 22

El Correo de Madrid

El digital El Correo de Madrid publicava fa pocs dies, la setmana del 23-F, aquesta nota manuscrita del colpista Antonio Tejero en què confessa ben clar, del seu puny i lletra, en una nota en paper amb el seu "membrete" a la capçalera: "Tomamos el Congreso a las órdenes del Rey”. El text l'enviava l'extinent coronel de la Guàrdia Civil a un conferenciant que havia de parlar a un auditori de Cartagena sobre el Cop d'Estat. Tejero li escriu a un paper  amb una bandera espanyola i un "viva España" entre exclamacions: "En esta conferencia que vas a dar quiero que pongas de relieve que tomamos el Congreso, los Guardias Civiles a las órdenes del Rey, para que se pusiera un gobierno militar, pero que al ver que se convertía la cosa en una traicionesca borbonada para meter a marxistas en un Gobierno del que no se me dijo nada, no lo aceptamos.Por eso lo nuestro fue un contragolpe del que se benefició Leopoldo Calvo Sotelo que nunca nos dio las gracias”. 

antonio tejero 23 f cop d'estat congres - efe

EFE

Terminologia catrense tronada al servei d'un nostàlgic del franquisme: Joan Carles donava les ordres als colpistes del 23-F però finalment va trair els executors del cop per encabir "marxistes" al govern. Ho relata Tejero 40 anys després com una "traicionesca borbonada". Un detall que cap documental recordant el 23-F ha volgut recollir, ni l'especial de Salvados que ha fet Jordi Évole. Alguns li retreuen a la "cadena progre" que oculti aquesta informació. Bea Talegón s'encara directament amb Évole:

Talegón: "Que tenéis mucha jeta, Évole. Blanqueando que el rey estaba detrás del golpe". L'especial d'Évole va consistir a comentar el seu fals reportatge de fa 5 anys sense interessar-se per l'autèntic 23-F. Risc de "autofelació" en paraules de Sergi Pàmies al mateix Salvados, que va deixar freda l'audiència: un correcte 9,6% a Catalunya i 8,6% a Espanya. Queda molt per investigar-se d'aquell cop d'Estat però Évole ha preferit fer Salvados dels que ara la ultradreta anomena "golpistas": els presos polítics. Amb aquests Évole sí que s'hi ha atrevit. El Salvados de la Monarquia dorm dins un calaix.