El paperot institucional ha tornat a aparèixer a Rabat. Fins allà ha anat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per fer entrega de les claus del Sàhara Occidental a Mohammed VI. Acompanyat pel ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, Sánchez i el rei Mohammed VI han mantingut una reunió i, després, han signat una declaració conjunta que, entre altres punts, reestableix "immediatament i gradualment" les connexions marítimes i de passatgers fins a l'obertura de totes les freqüències, així com començar l'operació 'Pas de l'Estret'. En el document, Espanya reconeix "la importància de la qüestió del Sàhara Occidental per al Marroc" i reitera que "la iniciativa d'autonomia marroquina, presentada el 2007, és la base més seriosa, realista i creïble per a resoldre" aquestes diferències. En senyal de bona fe, els marroquins han trencat el dejuni d'aquesta jornada del ramadà amb el sopar o l'iftar al Palau Reial de Rabat, acompanyats dels representants espanyols. Aquí tenen, primer, la primera trobada entre Sánchez i el primer ministre del Marroc, Aziz Akhannouch:
I aquí tenen el president del govern espanyol assegut a taula al Royal Palace, al costat del rei del Marroc Mohammed VI, el príncep Moulay Hassan, el príncep Moulay Rachid o el primer ministre Aziz Akhannouch:
Hi veuen alguna diferència, més enllà de la taula farcida de delicatessen i bona manduca en la segona imatge?... Fixin-se en la bandera espanyola, la rojigualda que hi ha darrera Pedro Sánchez al sofà de la primera foto i a la taula de la segona... En la imatge del sopar, la bandera és cap per avall, com poden veure també en aquesta altra imatge:
Un detall que algú a xarxes ha vist, despertant incredulitat (i indignació) en bona part dels usuaris, empipats perquè la seva bandera, la que treuen a passejar cada dos per tres, amb la qual s'emboliquen i s'omplen la boca sovint per justificar qualsevol cosa que passi, la bandera espanyola, no pengi ni onegi com es mereix, segons ells, és clar:
¿Son mis ojos o la bandera española está boca abajo? pic.twitter.com/v1ZPzq7eT2
— Luis del Pino (@ldpsincomplejos) April 8, 2022
Este país es el cachondeo de Berlanga, no nos toman en serio ni los marroquíes con lo que tienen ellos en casa. Dudo que ese detalle sea un despiste como aquella vez que nos recibieron con un mapa mural detrás en el que figuraba Canarias como Marruecos. Vergüenza de ser español😬
— Diego Bilbao (@DiegoBilbaino) April 8, 2022
¿Es posible que el haber puesto la bandera al revés sea toda una declaración de intenciones de que les damos igual y no un error? Lo de todo hombres, ninguna sorpresa, la verdad
— Laia P. Ávila | 🐱🦊 (@laiapavila) April 8, 2022
Lo del escudo es una gran metáfora!
— Susana Neira (@susananeira) April 8, 2022
Listo, apañado el incidente pic.twitter.com/3DS9k1VvRU
— Javier🇺🇦🇪🇦 (@splashjavier) April 8, 2022
incidente o indecente??
— iblanco (@iblanco) April 8, 2022
Puede significar:
— Patricia C. García de Herrera (@Garca1C) April 8, 2022
1-Rendición ante la fuerza armada extranjera
2-Que la posición está rendida o tomada
3-Petición de ayuda
4-J.Losantos: Las columnas de Hércules representan el Estrecho, al ponerlas boca abajo, no existe por lo q es suyo y por lo tanto Ceuta, Melilla y Canarias
No lo entendéis, es un mensaje divino. Se empieza poniéndo la bandera boca abajo y se acaba poniendo al país también.
— Miguel Zandundo (@miguel_zandundo) April 8, 2022
Si hubiera ido SSMM el Rey, jefe del Estado, esto no hubiera pasado. Tienen un jefe de protocolo q supervisa todos estos detalles.
— Mari Carmen Díaz Esp (@mcarmendespi) April 8, 2022
Esto es un ejemplo de la categoría de las personas que forman este gobierno.
La bandera cap per avall... per no parlar que en la foto ni en el sopar no hi ha cap dona... Tot molt lamentable.