Aquestes vacances d'agost hi ha dos tipus de VIPS, els que pengen fotos d'ells i els que no. Entre els primers tota la colla d'Instagramers coneguts, feliços, esvelts i amb biquini i/o abdominals d'acer. Entre el segon grup actors catalans com Biel Duran, company de Joel Joan a l'obra de teatre de la temporada, Escape room que ara serà una TV-movie a TV3. 

Biel Duran, famosíssim des que va protagonitzar totes les temporades de Nissaga de poder, pel·lis amb Bigas Luna, casteller i col·laborador de programes de Buenafuente, porta dies avisant. En lloc del glamour ha optat per unes vacances a un càmping francès.

Biel Duran, TV3

Els seus tuits explicant-ho són entre poètics i depriments: "Sóc en un karaoke nocturn d'un preciós càmping francès entre vinyes. És bonic, trist, familiar, però vull morir. És greu? (...) Et lleves al matí (en una puta tenda, sí), et pixes fort, la bufeta t'explota, els lavabos són a l'altra punta, hi havia hotels més barats per la zona. (...) Per temes pressupostaris hem tornat a un càmping. Et lleves, esmorzes, engegues el cotxe.. el motor no engega". I així tot.

Amb aquest ambient entre bucòlic i autodestructiu, Biel Duran ha anat a un dels indrets més sòrdids de les vacances, el supermercat del càmping. Allà ha fet la foto de l'estiu, un producte que no sabia que existia: Fuet español (sic). Nova mostra catalanòfoba no fos cas que algun francès cregués que el fuet era d'on es fan els fuets, de Catalunya.

Aquest fuet (ells en dirien salchichón delgado) és d'una empresa murciana molt famosa que Jordi Évole va denunciar pel tracte als porcs. Aquella empresa propietat de l'exnòvia de Froilán, Mar Torres, que n'és l'hereva, frívola i operada però hereva. 

A xarxes donen fe que el fuet de l'empresa només és "español" a França:

 

Fuet español a França, twitter

A l'estiu ja és una tradició, actors catalans que denuncien catalanofòbia alimentària. Josep Julién va obrir la veda amb la "Crema catalana hecha en Madrid". 

Quin mal son. Fuet en castellà és látigo.

----- 

Josep Julien, fabulós tuitaire, veu com Catalunya i Espanya tenen seriosos problemes d'enteniment. En un restaurant de Madrid, el New Cucos al carrer Arturo Soria, van preparar un menú de 15 euros amb tot l'afecte. A l'hora d'incloure unes postres van decidir fer triar entre quatre plats:

  • arroz con leche casero
  • piña
  • crema de yogurt con salsa de mango
  • crema catalana hecha en Madrid

Menú New cucos, twitter

Aquesta precisió, crema catalana no feta a Catalunya sinó feta a Madrid, era del tot sobrera. És evident que no faran cremar la crema a 650 km i portar-la a Madrid per servir-la. Era un aclariment per catalanòfobs que volien unes simples natilles cremades sense res català ni als ingredients ni al modus operandi.

A un càmping francès o a Madrid, "en todas partes cuecen habas" i a les catalanòfobes, a cullerades.