La borrasca Glòria fa estralls a tota la península. L'escenari és dantesc, terrorífic i el que és més preocupant: les condicions climatològiques han d'empitjorar durant la nit. Són dies per quedar-se a casa i no sortir si no és estrictament necessari. Els efectes devastadors dels aiguats i les fortíssimes ratxes de vent dibuixen paisatges apocalíptics. Ho podem copsar a digitals i canals de televisió, que informen puntualment de la previsió meteorològica, de les víctimes del temporal i de les destrosses que va causant a tot arreu. La feina de reporter televisiu és una de les més perilloses en dies com aquests. La pregunta, però, és: Cal que els professionals de la informació posin en risc la seva integritat per informar des del terreny d'onades gegants, inundacions, etcètera? Hi ha un treballador de La Sexta, que cobreix precisament el desenvolupament de la borrasca a Catalunya, que creu que no. I ho ha dit via xarxes.

Mamen Mendizabal La Sexta

Mamen Mendizábal La Sexta

Es tracta de Jorge Romance, que informa des de Barcelona de la desaparició d'un home a la desembocadura del Besòs que fotografiava el temporal. L'home sembla que no combrega amb la política relativa a les inclemències meteorològiques de la cadena de Antonio García Ferreras o Mamen Mendizabal. La cleca que li ha propinat als responsables dels programes de tv és antològica i plena d'ironia: "Hasta que un reportero no tenga un accidente o enfermedad grave (espero no ser yo) seguiremos informando en directo desde sitios donde decimos que está prohibido pasar después de haber hecho kilómetros por carreteras por las que decimos que está prohibido circular?". Es pot dir més alt, però més clar és impossible. La cobertura de 'Glòria' i d'altres episodis com aquest és kafkiana.

Jorge Romance.com

Jorge Romance

No és la primera vegada que veiem reporters que es posen en perill gratuïtament per omplir dos minuts de tele i explicar el que és evident. Però ningú no n'aprèn. Esperem que, com deia el periodista, la propera vegada no ens haguem de lamentar.