Els que hem tingut la immensa sort de conèixer, tractar i treballar al costat del gran Carles Costa sabem que és una persona que paga molt la pena. No només és un excel·lent professional, amb un talent innat per explicar les coses, com fa aquests dies que substitueix Toni Cruanyes al capdavant del TN Vespre, sinó que a més a més, té una bonhomia que tomba. Treballador, constant i bona gent fins a dir prou, el Carles és el que se'n diu un company meravellós, mai amb un NO per resposta, sempre amb un somriure cap a tothom, especialment, cap a aquells que li fan arribar el seu escalf. Fa unes setmanes, ell mateix va exposar agraït el que li havia passat anant pel Mercat de la Concepció de Barcelona, quan "una senyora molt amable, la Llum, m’ha dit una cosa que m’ha fet molta, molta il·lusió. 'M’agraden molt les teves cròniques. S’entenen'. Per a mi, és el punt clau de la meva feina: comunicar, que les coses s’entenguin. Gràcies, Llum!".
Ara, el bo d'en Carles ha tornat a tenir un contacte amb una espectadora. Un d'aquells que omplen de satisfacció i d'orgull i que l'han fet emocionar-se per un record molt especial del passat arran d'una notícia del present. TN Vespre d'aquest dimarts 3 de gener. Com fa sovint, Costa acaba l'informatiu de TV3 amb una història humana d'aquelles que paguen la pena i que commouen els espectadors. Secció 'La contraportada', que aquest cop ens ha acostat fins a Banyoles. "Allà han rebut la donació d'una de les col·leccions privades d'art més importants del país. Es tracta d'un centenar d'obres de la família Gimferrer, amb pintures de Picasso, Goya, Rembrandt o Miró. S'exposaran a l'edifici de Can Tarradas". I tot seguit, les imatges ens porten un home entranyable, ulleres i bastó, assenyalant diferents quadres preciosos. Un home que es diu Jordi Gimferrer, col·leccionista i crític d'art, i que té alguns incunables. Com un retrat del compositor Enric Morera fet per Picasso en la seva primera època, en la taverna d'Els Quatre Gats, i que Gimferrer va comprar perquè li feia mal que sortís de Catalunya: "Vaig fer un esforç molt gran. El vaig adquirir perquè vaig pensar 'Què ha d'anar a fer el mestre Morera a Suïssa? Són gent de casa'".
Una col·lecció que va anar fent des de jove, mogut per la seva passió per l'art i l'amistat amb els creadors. Casa seva és un museu, un temple d'art i bon gust amb obres absolutament delicioses i històriques. Una meravella que ara ha volgut compartir i poder exhibir les obres, aquest valuós fons d'art, a Can Tarradas: "Estic content. Poder-ho donar en vida, és un privilegi també". Una notícia emocionant que va tocar la fibra dels espectadors, especialment d'una. La filla de Jordi Gimferrer, la Montse, que en veure-ho ha tingut un record nostàlgic de Carles Costa: "Vares venir a casa meva a UK fa uns anys i avui acabes de parlar de mon pare a Bayoles per la seva donació. Quines coses te la vida. Gràcies", diu agraïda, i en referència a l'època en la qual Carles Costa vivia i treballava al Regne Unit, quan era corresponsal de TV3 a Londres. Un missatge que ha emocionat el presentador del TN, que la recordava perfectament:
Un retrobament emocionant i sensacional.