A molts oients habituals d'El món a RAC1 aquest dimarts, com diria Jordi Basté, probablement se li haurà ennuegat el xuixo de l'esmorzar. Programa doble de la dreta, amb la intervenció primer de Pablo Casado i després, de Carlos Carrizosa. Droga dura. Quedem-nos amb el candidat de Ciutadans a les eleccions catalanes. 

Carlos Carrizosa (Europa Press)

La part més interessant de l'entrevista que li han fet a RAC1 ha arribat amb la intervenció final de la periodista Anna Gómez, subdirectora del diari Segre, tertuliana de l'emissora privada i també de Catalunya Ràdio. Amb una sèrie de preguntes directes, breus i demolidores, Gómez ha posat contra les cordes un Carrizosa que prèviament s'ha dedicat al seu mantra habitual carregant contra TV3. Sobre aquesta qüestió, precisament, li pregunta: "Vostè ha criticat TV3, creu que la representació d'una opinió tan digna com l'independentisme està ben representada a debats d'altres televisions?". I ell, fugint d'estudi: "TV3 té condemnes per part de la junta electoral per fer informació tendenciosa. Tenim el rècord de condemnes a un mitjà públic i se l'emporta TV3. Si em parla de TVE, l'altre mitjà públic, no le llega a la suela del zapato en condenas. A TV3 no hi ha debats plurals, sempre hi ha un biaix explícit de suport al procés".

Carlos Carrizosa (Sergi Alcàzar)

Gómez li planteja d'altres preguntes similars. "Ha deixat de parlar-se amb amics indepes?". "No, és clar que no". "Aleshores és tan greu la divisió, com diuen als mítings?". "Sí que ho és". Treure llaços dels carrers. Resposta: "Està molt bé, perquè els carrers són de tots. Qui vol els posa i qui no vol els treu". La llengua catalana i l'escola: "Vosté té fills?". "Sí, van anar a escola concertada". "Tenen dèficit de català o de castellà?". "Ells parlen bé tots dos idiomes. Són catalans i estan encantats". Sobre aquesta qüestió, Carrizosa ha tingut la barra de menystenir les tesis de la doctora en lingüística i especialista en llengües amenaçades, Carme Junyent, sobre que el català és una llengua amenaçada: "Buenu, hi ha persones amb unes idees que diuen coses". "No el preocupa que d'aquí 25 anys el català pugui desaparèixer?", intervé Basté. I Carrizosa, erre que erre: "No crec que desaparegui. A Espanya tenim un problema amb el castellà en determinades comunitats autònomes".

Carlos Carrizosa, Inés Arrimadas i Jordi Cañas

La col·laboradora també ha volgut recordar-li al convidat les diferents vegades que tant ell com la seva líder, Inés Arrimadas, no han cantat 'Els Segadors' quan ha sonat al Parlament de Catalunya. Fins i tot, "escoltant l'himne nacional de Catalunya i posant cara gairebé de fàstic. Vostè sent aquesta desafecció també amb l'himne?".

Carrizosa respon: "Per suposat que respectem l'himne. Una altra cosa és que m'agradi aquesta lletra tan bel·ligerant, els cops de falç i tot això. Bé, és l'himne que tenim". "Si arriba a president, el cantarà?", li repregunta Gómez. "No, no, no, no. Una cosa és cantar-lo i l'altra, respectar-lo". Queda tot dit. Podria ser la primera vegada que un president català no canti l'himne de Catalunya. Però l'idioma que està en perill és el castellà... S'han de tenir quadrats.