L’extrema dreta ha iniciat una campanya per blanquejar la seva pròpia imatge que, certament, grinyola. Per exemple, Santiago Abascal rebutja el matrimoni homosexual però assegura a la televisió que “me pegué en el instituto por defender a un compañero gay”. Ningú amb dos dits de front pot arribar a creure que Vox defensa els drets del col·lectiu LGTBI. El plantejament és tan ridícul com la nova dèria de l’ultradreta: de voler de fer creure que no són homòfobs a intentar fer-nos pensar que tampoc no són racistes. I com ho fan? L’estratègia és clara: que l’extrema dreta col·loqui als platós de televisió alguns simpatitzants que trenquen esquemes, com “el camerunés de Vox” i “el chino más franquista”.

Antena 3

Aquest últim va ser entrevistat ahir a la tarda a ‘Cuatro al dia’, el magazine que la periodista catalana Carme Chaparro presenta al segon canal de Mediaset. Com era d’esperar, la tensió amb Chen Xiangwei, “el chino más franquista”, va esclatar des del primer moment. El xinès ultradretà és amo d’un bar a Madrid. La simbologia feixista inunda el local i indigna els demòcrates. Cristina Fallarás, asseguda al costat de Chaparro mentre escolta tot el que diu l’entrevistat sobre la no-exhumació del dictador, la fa enfurismar i li etziba: “Se está usted enriqueciendo con cientos de miles de torturados, decenas y centenares de campos de concentración, asesinatos, sangre, muerte...”.

Mediaset

Però en Chen té el discurs après i respon a les crítiques de Fallarás amb insults gravíssims: “Franco solo fusilaba a los que tenían delitos de guerra. Si Franco hubiese hecho como hacen los comunistas, España hoy no tendría putos comunistas como vosotros”. Els tertulians de Chaparro s’esveren escoltant els atacs indignes del xinès franquista i ell continua: “Puta mierda de rojos”.

Mediaset

Carme Chaparro acaba d’arrel amb els insults intolerables de Chen i talla l’entrevista: “Mire, no. Vamos a despedir esta entrevista porque realmente es complicada de hacer. La verdad que una persona de 41 años y que no es española nos dé lecciones de lo que es el franquismo...”.

Després de l’entrevista lamentable, els espectadors carreguen amb força a la xarxa per la decisió de rebre persones així al programa:

No s’hi val tot per l’audiència.