Aquest diumenge 18 de desembre Catalunya i TV3 tornen a demostrar la seva solidaritat i empatia. La Marató 2022 ja és en marxa, dedicada a la salut cardiovascular. Una edició que va arrencar oficiosament fa algunes setmanes amb el ganxo que la cadena pública va llançar a través d'un format sorprenent i colpidor: l'estrena de la sèrie 'Quan el cor s'atura', una suposada sitcom en directe protagonitzada per Julio Manrique i Cristina Genebat. En arrencar el capítol l'actriu patia un atac de cor al plató. L'alarma era total, tot l'equip deixava el que estava fent per atendre la urgència. Sortosament es tractava d'una ficció dissenyada per a la Marató, però l'audiència va quedar impactada. Missió complerta, per tant.
Arribat el dia gran d'aquesta onada benèfica a favor de la investigació, el tractament i la prevenció de les malalties derivades del cor, Helena Garcia Melero, Ariadna Oltra i Xavier Graset han començat a engrescar els ciutadans per aconseguir una recaptació rècord des de primera hora del matí. També hem vist a Elisenda Carod fent connexions amb actuacions en directe. A la tarda arribaran Eloi Vila i Quim Masferrer, agafant les regnes de la retransmissió. Tots ells tractaran tota mena de temes relacionats amb aquestes problemàtiques, entrevistant famosos i anònims, tocant la fibra dels espectadors amb casos i vivències dures i, sovint, amb final feliç. El cor ens afecta a tots, és transversal. També als VIPS de l'esport, per posar un exemple.
Hansen, del Barça femení, va tenir més sort que el Kun Agüero
El Barça femení ha quedat representat d'una manera molt clara a través de l'experiència d'una de les seves millors jugadores, la noruega Carolina Graham Hansen. Tan bona que és una de les millors del món en la seva posició d'extrem. Malauradament no té sort amb les lesions. Fa temps que no juga, des de finals d'octubre, per un problema muscular en un tendó. Un contratemps que espera se solucioni ben aviat, tot i que segurament no l'ha fet patir tant com el que li va passar l'any passat, el novembre de 2021: li van detectar unes anomalies cardíaques i va haver de parar després d'un partit contra la Reial Societat. La seva carrera estava en perill. Van ser setmanes d'angoixa, de nervis. El desenllaç, però, va ser positiu, i la futbolista va rebre l'ok per continuar jugant. Tot el contrari al que li va passar, per exemple, al Kun Agüero, davanter fugaç del Barça masculí: durant un partit contra l'Alabès van saltar totes les alarmes. I es va retirar, ell sí, ara fa un any. El perill hi era.
El vídeo de Hansen a la Marató de TV3 explicant el seu problema de cor
La Caroline ha compartit aquest passatge de la seva vida en un dels molts vídeos que TV3 ha preparat per a la Marató. Les seves paraules colpeixen: "Hace un año mi corazón estaba roto. No podía creer que me estuviera pasando a mí. Gracias a los médicos y al apoyo de mi familia mi corazón vuelve a funcionar y puedo seguir jugando al fútbol. Quan el cor s'atura, la Marató sempre batega". Ens pot passar a tots.
Tant de bo que la Marató rebi un tsunami de donatius i la vida dels afectats per cardiopaties pugui ser més senzilla i optimista. Avui, tots a una.