L'unionisme s'ha ennuegat amb la cuina catalana. Una cuina pròpia d'un país diferent a Espanya, els hi agradi o no. I no ho diem nosaltres, sinó Netflix. Concretament, els presentadors d'un programa britànic de gastronomia, "The big family cooking showdown”, disponible a la plataforma audiovisual. En un dels seus capítols, els participants del xou havien de respondre quina era la procedència del suculent plat que tenien davant seu, un suquet de peix. "¿Sabéis de dónde es?", demanava el presentador. "De España", responien tímidament. "Habéis estado cerca...es un guiso de pescado catalán". A prop, molt a prop. 

Netflix

Els espectadors espanyolistes del programa de Netflix han col·lapsat: "¿Es que Cataluña no es España? Esa traducción hasta ofende", deia una usuària, concretament la descobridora de l'heretgia. I és que no és la primera vegada que la plataforma deixa Espanya pel terra, com vam comprovar amb un de les seves darreres pel·lícules d'estrena. "Adiós Netflix", "alelados", "a la fiscalía", "155" o fins i tot, hi ha hagut qui recordava al "superespañolazo" de capçalera, Federico Jiménez Losantos.

Netflix 

L'altra cara de la moneda, òbviament, l'ha protagonitzat el moviment independentista, a qui Netflix ha animat i molt el dia. Les respostes a la "ofendidita", veritables joies:

Netflix

Netflix ho sap, els britànics ho saben, fins i tot els unionistes ho tenen clar. Catalunya i Espanya estan a prop, però no són la mateixa cosa.