Chelo García Cortés ha estat sempre una "pota negra" de la crònica rosa a Catalunya. La periodista gallega, tot i no ser catalana de naixement, ho és d'adopció: va fer Periodisme a la UAB, va viure amb José Manuel Parada a Barcelona, va treballar anys i panys per mitjans com TV3, a Les 1000 i una de Jordi González, o a Ràdio Miramar, i es va enamorar fa 30 anys d'una noia de Vic, Marta Roca Carbonell. Ara viuen, jubilades, a Castelldefels. És la part catalana de Sálvame, com el tarragoní Óscar Cornejo, el badaloní Jorge Javier Vázquez, la lleidatana Núria Marín, la badalonina Laura Fa o Víctor Sandoval que va viure molts anys a Sitges. Chelo és la que més imatges mostra de Catalunya perquè adora la seva caseta al costat del mar i mostra desenes de fotos a les platges del Baix Llobregat amb la seva parella i la seva gosseta Maggie.

Chelo García Cortés i la dona Marta Roca, GTRES

El seu municipi és dels pocs que governa el PP a Catalunya. El més important després de Badalona. L'alcalde Manuel Royes es planteja presidir el PP de Catalunya i fer fora Alejadnro Fernández. Per això li haurà molestat que una veïna molt popular, amb gairebé 200 mil followers a Instagram, el triple que habitants té el municipi costaner, denunciï públicament que el seu alcalde, del PP de Catalunya, té Castelldefels més com una plataforma de poder que per fer una ciutat millor. La mostra és com són de perillosos els pals de la llum que encara fan vergonya i por pels incendis a la ciutat:

 

Escriu Chelo, de 72 anys: "En Castelldefels se presume de haber llegado a los 70.000 habitantes . Qué bien !!!! Pero no cuentan que todavía la luz y el Teléfono llegan a los domicilios a traves de los tendidos de cables aéreos que cada vez son más peligrosos. Así quedó uno de ellos tras el incencio sucedido hace dos días en la Calle 19. Somos 70.000 en el 2024 con Instalaciones de La edad de Piedra" i acusa Endesa, Telefónica i l'Ajuntament del PP per mantenir aquest perill a prop del Passeig Martítim. Treuen pit els peperos de la ciutat que creix però amb instal·lacions i mobiliari públic de 1950. Chelo és gran però no vol viure  a Cuéntame. Els cables, soterrats, prou vergonya.

Chelo, una catalana més

S'acostuma a sostenir que Catalunya no té premsa rosa en català. EN Blau, la secció de crònica social més popular del país, fa 8 anys que omple aquest buit. Des de 2016. El que hi ha hagut sempre són periodistes catalans de premsa rosa, i tots amb èxit. Teresa Berengueras, Karmele Marchante, Hilario López Millán, la més exitosa Pilar Eyre. Tots ronden els setanta-i-molts i des de Barcelona van obrir camí: Josep Sandoval, José Manuel Parada, Maruja Torres, o la difunta i enyorada Odette Pinto... Des de diferents programes fets a Barcelona com l'Àngel Casas Show, La palmera o a la ràdio amb Luis del Olmo. Catalunya sempre ha estat terra de premsa rosa i ara es recuperen els clàssics. Els avis d'EN Blau. Grans.