'Joc de Cartes' va encendre una setmana més els fogons a TV3 amb notable èxit. El programa continua imbatible en la nit dels dimecres, és l'opció preferida pels catalans. En aquesta ocasió, Marc Ribas i el seu equip retien un merescut homenatge a les dones. La professió de xef encara manté una batalla per la igualtat. Cada vegada són més dones les que se sumen a aquest ofici, tanmateix fins ara la majoria de premis i reconeixements són per a ells, i això que les creadores de la gastronomia tradicional van ser totes dones, mares i àvies.
És la primera vegada a 'Joc de cartes' on les protagonistes són elles, les restauradores, en aquesta ocasió de Girona. Els espectadors van tenir l'ocasió de conèixer els restaurants Can Rajolet, l'Arrels, el Girum i La Fàbrica. I sens dubte n'hi ha un que ja guanyava per golejada, però anem pas a pas.
Roser no suportava a Renata des que la romanesa va entrar al seu restaurant, Can Rajolet
Les grans protagonistes d'aquest programa especial van ser Roser i Renata. La cara i la creu. El primer restaurant que les restauradores van poder visitar va ser Can Rajolet, propietat de Roser, un establiment al mig d'una carretera als afores de la ciutat i amb un menú. Lògicament, el restaurant distava molt de la resta, especialment del de Renata, la seva principal enemiga.
En aquest cas el programa estava fet per donar-li el lloc que li correspon a les dones, també com a propietàries d'un restaurant i cuineres. Tanmateix, Roser va provar de tirar per terra la reputació d'una de les seves companyes, i també dona. Una actitud que va ser durament criticada en xarxes socials, i tot per la gelosia i l'enveja.
Des del primer moment a Roser se li va entravessar la presència de Renata. La de Can Rajolet la va veure com una persona molt creguda, li feia la sensació que volia aparentar una cosa que no era. Tanmateix, de vegades ens equivoquem amb la primera imatge.
Després de Can Rajolet va tocar el torn d''Arrels', el restaurant guanyador de l'episodi. El seu menjar va ser excepcional i el lloc era impressionant. Ni un sol però, de fet fins i tot Marc Ribas la va votar com a clara favorita i va triar el seu arròs com el plat guanyador del programa que va sumar mig punt més a la seva nota final. Tanmateix, Roser estava totalment en contra, tirant per terra constant la feina d'una dona.
Quan va veure el vi que li fabriquen sol per al seu restaurant, la va criticar per posar el seu nom i no el del seu avi, ja que és un homenatge a ell. "Posa-li el nom del teu avi, no el teu", va etzibar. Amb els plats tots es van quedar sorpresos amb un "guau", menys Roser, que no feia cara de res. Fins i tot va buscar errors a un menjar que no la tenia. Com per exemple en el seu turbot. Per a ella estava molt poc fet. "Em fa falta que estigui més fet". "Hi ha hagut un tall que sí", contesta a Marc Ribas quan dubta de les seves paraules.
Una altra de les concursants creu que Roser s'hauria sentit desplaçada perquè el seu restaurant era de barri en comparació amb el de Renata. I també va criticar que li regalessin el vi en memòria del seu avi. "Que ens convidin al vi considero que ha estat un piloteig", va dir Roser. Per a Roser, Renata "té afany de protagonisme". "La millor no és, la veig que vol fer-se veure massa", va concloure.
I ja en la confrontació va tirar per terra tot el seu treball. Per a Roser no hi ha amor al restaurant de Renata. Creu que la seva companya no li ha aconseguit res tenir el que té. "No estima tant el seu local com nosaltres ho estimem perquè a nosaltres ens ha costat suor i llàgrimes i a ella no", segons el seu criteri sense conèixer-la absolutament de res.
En un programa on les dones havien de fer pinya, Roser va fer el ridícul, però el seu restaurant va quedar retratat com un dels pitjors. Renata no es va baixar al seu nivell en cap moment i va estar sempre al seu lloc. De fet, Renata va ser qui millor va valorar alguna de les companyes per a sorpresa de totes.