Les cadenes de televisió compleixen aquests dies una importantíssima tasca: mantenir informada una població espantada i confinada per la propagació del coronavirus. Hores, hores i més hores de programes dedicats única i exclusivament a parlar de contagis, de morts, de mesures dràstiques, de crisi sanitària, humana i econòmica... i de tant en tant, alguna bona notícia. La proporció de desgràcia i esperança és terrorífica: costa desconnectar de la pandèmia. Sí, molts diran que és el seu deure, però tanta foscor afecta terriblement el col·lectiu més vulnerable: les persones d'edat avançada, moltes d'elles soles i sense gaire contacte amb l'exterior, més enllà de l'aparell de televisió. El resultat? Se'l poden imaginar: si la situació ja és prou greu, molts d'ells pateixen veritable pànic.

Morts residències coronavirus EFE

La política de moltes d'aquestes cadenes ha rebut la crítica contundent i irrefutable d'una "de les seves": Minerva Piquero, famosa meteoròloga d'Antena 3, retirada de la primera línia televisiva des de fa anys. Sap com funciona el mitjà, i precisament per això la seva cleca és lapidària: "no pensáis en los mayores, os regodeáis en la tragedia. Os lo pido como hija de una mujer de 76 años que devora la televisión. Es la única ventana que tienen, para ellos es la verdad. Y las noticias que reciben son horrorosas". I posa exemples: testimonis que expliquen com "se deja morir a las personas mayores, reporteros a las puertas de residencias donde hay ancianos conviviendo con cadáveres. ¿Qué aporta?". No es tracta de no explicar la realitat. Es tracta de ser sensibles, i intentar transmetre també notícies més positives. La reflexió de Piquero és impecable. I la xarxa l'aplaudeix amb ganes.

Minerva Piquero Antena 3 Youtube

Minerva Piquero GTRES

"No nos cebemos con esto. No dediquéis tantas horas a deleitarnos en la tragedia. Un poco más de sensibilidad con nuestros padres". Tant de bo que t'escoltin, Minerva.