El cos de la Benemérita segueix provocant polèmica. Dies després de la discussió sobre si els agents poden portar tatuatges, el cap de setmana de l'Orgull Gai a Madrid el ministre de l'Interior, Grande-Marlaska, únic del Consell de Ministres declarat homosexual, va encapçalar la manifestació pels drets LGTBI però alhora va prohibir que les forces i cossos de seguretat gais desfilessin amb l'uniforme oficial reclamant més protecció al col·lectiu homosexual.
Després de tantes emocions, a les xarxes socials de la Guàrdia Civil el ministre ha repetit l'estratègia de Zoido: posar una foto d'un agent "buenorro" per promocionar la feina del cos. Comparin els dos escollits per cada un dels ministres. Sembla un calendari porno, a l'abril tria Zoido, al juliol tria Marlaska. La ironia és que tria un agent tatuat al braç, cosa prohibida pels estatuts del cos:
Aunque por fuera nos veas vestidos de uniforme por dentro no somos diferentes a ti
— Guardia Civil (@guardiacivil) 15 d’abril de 2018
Trabajamos por tu libertad y seguridad
Si nos necesitas llama 062 pic.twitter.com/SxkA9JgG3m
Siempre fiel a su deber, sereno en el peligro, y desempeñando sus funciones con dignidad, prudencia y firmeza, será más respetado que el que con amenazas solo consigue malquistarse con todos
— Guardia Civil (@guardiacivil) 8 de juliol de 2018
Cartilla del Guardia Civil, 1845
Tu protección, nuestra razón de ser pic.twitter.com/7tXrsc2W5v
La cosificació dels agents, la hipersexualització de la Benemérita, l'exclusió de les dones. La polémica té de tot i la xarxa, mai millor dit, dispara:
A ver, @guardiacivil: 1. este cañón no os representa. Yo no veo guardias civiles así por ahí. 2. Ya está bien de presionar a la benemérita con patrones que no corresponden al hombre real. La Guardia Civil es algo más que un cuerpo bonito. Hombre ya.
— Mamadrastra (@Mamadrastras) 8 de juliol de 2018
Lo más vergonzoso de esta situación es que la norma pretende prohibir el tatu por razones de imagen, al tiempo que se utiliza un compañero con tatu para dar imagen.#AsiNo
— Rogelio González (@WeissCabosAUGC) 9 de juliol de 2018
Es lo que vende, poner chic@s guapos y todo está a la venta en este país.
— Mila (@Mila23238806) 9 de juliol de 2018
Quizás éste tb sea buscado por alguna agencia para anunciar ropa interior, o lo que sea...
Entre enchufados y guaperas, os estais olvidando de los que nos jugamos el pellejo en la calle a diario, que solemos ser los más normalitos. Un empujocito más a la desmotivación.
— Ho Chi Minh (@ElTioHo) 9 de juliol de 2018
Otro que queréis poner en el estrellato, plan guapo modelo y demás no? Que pena que un cuerpo tan respetado se dedique a cosas tan estupidas para la sociedad.
— athos (@athosclara) 8 de juliol de 2018
El nou agent triat pot seguir les passes a la passarel·la del seu predecessor.
El community manager es temia el pitjor si triava una dona guapa per la foto. Però el cos és carrincló fins i tot amb el castellà que fa servir: expressions caduques com "malquistarse" al twitter, que vol dir enemistar-se però en llenguatge de Pérez-Reverte. Enemistar-se és el que han aconseguit amb dones, amants del políticament correcte i agents lletjos.