La vida al món de l'alta cuina i els reflectors pot ser un tiberi de fama i fortuna, però per a Sergi Arola, aquest banquet es va convertir en un amarg plat de deutes. Encara que alguna vegada va brillar amb dues enlluernadores estrelles Michelin i va delectar les audiències a la televisió espanyola amb Jordi Cruz, les ombres del fracàs financer el van assolir el 2013, deixant-lo en fallida i acumulant un deute amb Hisenda de proporcions èpiques.

La història d'Arola és un conte de dos mons entrellaçats: el culinari i el mediàtic. En una època en què la televisió començava a obrir les seves portes als talents gastronòmics, el xef català es va unir a les files dels cooking xous, liderant la revolució culinària a la pantalla petita, portant la seva passió pel menjar a les llars de tot Espanya. En aquest context de fama televisiva i gastronòmica, Sergi Arola va emergir com un xef talentós i mediàtic. Amb dues estrelles Michelin en el seu historial, semblava ser al cim del món culinari. Tanmateix, la glòria efímera es va esvair ràpidament. Arola es va veure sumit en problemes econòmics que van començar el 2013, un deute que fins al dia d'avui no ha aconseguit saldar. Segons fonts d'Hisenda, el xef arrossega un deute que supera els 985.000 euros, una xifra astronòmica que li ha perseguit com una ombra.

Sergi Arola i Jordi Cruz
Sergi Arola i Jordi Cruz

Èxit a Sud-amèrica i deutes a Espanya

Tanmateix, la història va fer un gir inesperat quan Sergi Arola, deixeble de Ferran Adrià va decidir creuar el bassal i provar sort a Sud-amèrica. D'aquesta manera, Xile es va convertir en la seva nova plataforma d'èxit, on va trobar no només reconeixement culinari sinó també una oportunitat per millorar les seves finances. I és que, no només va participar en programes culinaris reeixits com 'MasterChef Xile', sinó que també va tenir l'oportunitat de presentar programes com 'El deixeble del xef' i 'Parrilleros Space: Els focs s'encenen'. Per primera vegada, el seu nom ressonava pels seus èxits en lloc de les seves controvèrsies.

Sabors espanyols a Xile i més enllà

Amb els guanys de les seves emprenedories a Xile, Arola ha emprès una croada per saldar els seus deutes pendents a Espanya. No només això, sinó que ha aprofitat aquest ressorgiment per donar forma a dos nous i emocionants projectes. A Santiago de Xile, ha inaugurat "Lola by Arola", un pintoresc racó que transporta als comensals a l'essència mateixa de la gastronomia espanyola. Des de sangria fins a pop a la gallega, el xef ha sabut portar un tros de la seva terra natal a l'altre costat del món.

Lola by Arola
Lola by Arola

L'ímpetu de l'excompany de Jordi Cruz per reinventar-se no es va limitar a Xile. Sergi Arola va estendre la seva influència culinària fins a Mèxic, on es va unir a l'equip d'Orfebre Cuina Artesana a l'hotel JW Marriott Monterrey Valle. El seu paper com a director gastronòmic li va permetre coordinar una varietat d'aspectes, des d'esmorzars fins a banquets i càtering. El restaurant Orfebre es va convertir en l'epicentre de les seves creacions culinàries, nodrint l'oferta gastronòmica de l'hotel.