Fa un parell de dies vam veure com Rosalía, que ha tornat a Catalunya, mostrava feliç la meravellosa paella que havien preparat a casa per dinar el passat dijous. Gairebé ningú li va criticar res, excepte els habituals hiperventilats que van veure que hi havia massa conill i poc escamarlà. Parlar-li a algun valencià del seu plat per excel·lència genera un efecte immediat ben curiós: si no està perfecta, faran saber la seva indignació. Si no duu els ingredients que toca, posaran el crit al cel. I ara ho ha comprovat la corresponsal de Telecinco i Cuatro a Washington, Dori Toribio.
La periodista deu trobar a faltar el menjar de casa seva i aquesta setmana ha anat pel D.C. a la recerca d'un establiment que li tornés els aromes i sabors de la seva València que va deixar enrere ja fa uns anys. I ha trobat un local on menjar, tot i que probablement hagi marxat cames ajudeu-me en seure i començar a llegir els plats que oferia la carta del restaurant. La reportera ha anat baixant la vista i s'ha trobat, oh, sorpresa!, amb un plat que coneix a la perfecció. De fet, no hi havia una, sinó dues paelles diferents a triar, una “Boutique paella” i una “Paella valenciana”, tal i com apunta el diari Huffington post.
Veure la paraula boutique paella ja faria desconfiar. Però per si de cas, Toribio ha llegit els ingredients... I gairebé li agafa un atac de cor. Parin atenció: pollastre, salsitxes, cloïsses, musclos, calamars i gambetes. Un popurrí grotesc que ha provocat atacs de cor en molts seguidors a la xarxa. La cosa no ha millorat en veure què duia la paella valenciana: vedella, xoriço, pollastre, verdures, safrà... i arròs arbori, la varietat que trobem sobretot... a Itàlia. I tot, pel mòdic preu de 36 i 32 dòlars... Una estafa de cap a peus. Com ella diu, "Disgusto. Again". La xarxa no ha estat tan diplomàtica:
No cal anar a Washington per trobar-se aberracions com aquesta. En alguns restaurants del país també et claven una fortuna per quatre grans d'arròs groguenc i un parell de gambes rebullides.