La manifestació d'ahir de Madrid va provocar de retruc un efecte colateral que alguns espectadors de TV3 potser van agrair i d'altres potser van lamentar: que l'entrevista de Josep Antoni Duran i Lleida al Preguntes freqüents es postergués i no aparegués en prime time. Una entrevista gravada per Cristina Puig que es va emetre a la matinada, cap a la una. Els dies abans, a la xarxa es va despertar un interès per part d'alguns espectadors de boicotejar el programa: "No heu trobat ningú més interessant que aquest fòssil?", "no teniu vergonya de portar aquest impresentable", "un altre dissabte sense veure FAQS"...

TV3

Eren missatges d'espectadors als que no venia gens de gust veure'l parlar del seu llibre a la Televisió Pública. Però Duran i Lleida va aparèixer. Tard, però ho va fer. Assegut en una gran sala, bandera espanyola present. I el que va dir no va apaivagar els encesos ànims d'alguns espectadors. Per exemple, la seva opinió sobre Carles Puigdemont o Artur Mas, que els darrers dies ja ha anat manifestant en diferents entrevistes als mitjans, però que va ser feridor per molts catalans veure'l dir-ho a TV3. Del segon considera que té poc gruix polític, i del primer, que és més cupaire que convergent:

També va irritar la seva visió dels presos polítics, que al seu entendre no ho són, i que segons ell, "veure dirigents polítics catalans al Suprem fa que pugi el suflé del sentimentalisme i és lògic que el relat independentista se n’aprofiti perquè poden arrossegar vots”:

TV3 no se'n va salvar i també va rebre. Segons el polític, el biaix independentista que diu que té en aquests moments la cadena no és de rebut. I mentre deixa caure amb tota la intenció del món que "TV3 deu ser una gran televisió", sense assegurar que ho és, amb l'altra mà li fot clatellada pel que diu que es veu en programes com per exemple, el FAQS que l'estava entrevistant:

No tot van ser garrotades. De Vox, per exemple, va sorprendre que no els condemnés amb totes les lletres, per molt que se'ls hagi de considerar com una força política més amb vots aconseguits lícitament a les urnes, de moment, les andaluses, i d'aquí poc a les generals. "VOX vol modificar la Constitució però Podemos, també. No vull defensar VOX, vull defensar la democràcia”. Sí, sí, demà m'afaitaràs, van pensar molts espectadors. Vox no van ser els únics que van rebre una definició poc crítica. El rei Felip VI i el seu discurs del 3-O també: "El discurs del rei del 3-O no s’ha d’entendre com un suport a l’actuació abusiva de les forces de l’Estat. Felip VI reaccionava davant els dirigents polítics catalans que volien declarar la independència". Tot plegat, va provocar que l'audiència respongués amb un 17,8% i que deixés anar a la xarxa el que ja s'intuïa que provocaria l'entrevista a Duran pel que es veia en els dies previs: